Aftonbladet
Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Ingen kan slå den hästen”

Hardy Nilsson ger sina bästa tips till V75

Hardy Nilsson bjuder på sina tips till lördagens V75.   Hardy Nilsson bjuder på sina tips till lördagens V75. Foto: LASSE ALLARD

Du är van att se honom i en ishockeyhall.

Men ishockeyspelaren och tränaren Hardy Nilsson har även ett brinnande intresse för travsporten – sedan han var sex år gammal har han gått på trav.

– Jag spelar varje dag, berättar han.

Hardy Nilsson, även kallad Hårde Hardy, är känd för sina framgångar som ishockeyspelare och tränare. Karriären började i Skellefteå som spelare där han var med och tog SM-guld på 1970-talet.

Efter det har han bland annat hunnit med att vara förbundskapten för Tre Kronor. Det senaste uppdraget är som tränare åt Djurgården.

När han inte ägnar tid åt hockey blir det en hel del trav. Redan som sexåring började han besöka travbanan hemma i Skellefteå.

– Jag är uppväxt vid en travbana så jag gick dit med familjen, säger han.

Haft 40-tal hästar

Sedan dess har travintresset växt och genom åren har han haft en hel del hästar.

– De sista 30 åren har jag haft ett 40-tal hästar. Nu är jag delägare i några unghästar. Det är tvååringar, en hel årgång från Erikssund som är utspridda hos olika tränare här i Sverige, säger han.

Så ofta han hinner försöker han besöka Solvalla för att se tävlingarna.

– På vinterhalvåret blir det mindre då jag har mycket med hockeyn, men annars försöker jag åka till Solvalla. Jag spelar varje dag. Det har blivit en del vinster, säger han.Senaste nytt