Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Jag har fått blodad tand”

Tv-profilen Anki Edvinsson om sin nya passion trav

För en månad sedan var hon nära att vinna miljoner på trav.

Anki Edvinsson talar varmt om sitt nyvunna intresse.

– Jag har fått blodad tand, säger TV-stjärnan och bjuder läsarna på ett V75-system.

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS

Vi har sett henne programledare för När och Fjärran och i Ordjakten.

I vintras gjorde hon även succé i TV4:s stjärnor på is.

Nu har Anki Edvinsson visat sig vara en hejare på att tippa trav också. För en dryg månad sedan bjöd hon Trav365:s läsare på ett V75-tips. Det höll på att sluta med en hejdundrande succé. Anki fick fem rätt på sitt system och tipsade om två jätteskrällar. Hon hade bland annat med 26-oddsaren Gentlewoman och 29-oddsaren Rouge. Sju rätt gav 2,7 miljoner kronor medan Anki fick nöja sig med 1400 kronor för fem rätt. Efter det har den populära programledaren fortsatt att tippa på trav.

– Jag har fått blodad tand och tycker att det är kul. Jag försöker att lära mig mer och mer genom att läsa på så mycket som möjligt. Det är intressant att se vad experterna tycker. Sedan tar jag med någon på min magkänsla, säger Anki Edvinsson.

Hon har själv varit på trav några gånger och bland annat besökt Elitloppet. Tidigare köpte hon mestadels en Harry Boy men nu har Anki börjat göra egna system.

– Jag har skaffat ATG-konto och det har trillat in lite vinster. Men jag väntar fortfarande på den där riktiga storvinsten, säger hon.

Isprinsessa

Till helgens V75-tävlingar har Anki Edvinsson gjort ett nytt system till Trav365:s läsare. Nu återstår det att se om ”Isprinsessan” tippar lika bra som förra gången.

– Jag har försökt blanda lite favoriter med några skrällar. Jag hoppas kunna bjuda på några överraskningar precis som senast. Thai Tanic i gulddivisionen har jag lite feeling för kan överraska. Sedan känner jag Erik Adielsson ytligt och brukar strecka honom i de flesta loppen. Jag har noterat att han kör Linett (V75-4) för första gången och det kan vara en intressant luring, säger Anki Edvinsson.

Michael Carlsson, Minimedia