Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Åkes uppbrott – förlorar hästar

Tränaren: Det har känts lite tokigt

Åke Svanstedt.   Åke Svanstedt. Foto: ALN

Nu slutar Åke Svanstedt träna miljardären Karl-Erik Benders hästar.

Enligt Svanstedt är det bättre att han fokuserar på sina egna hästar.

– Det här sker helt i samråd med Karl-Erik Bender och är inget konstigt alls, skriver Svanstedt på sin hemsida.

När Åke Svanstedt flyttade från Sundsvall till Kvänum inledde han ett samarbete med Stall Palema och miljardären Karl-Erik Bender. Då hade han inte så många egna hästar och hade tid att träna Benders hästar.

– Då var det ganska naturligt att en eller två dagar i veckan vara på Palema och träna deras hästar, skriver Svanstedt på sin hemsida.

”Känts tokigt”

Nu när Svanstedt har fått fler hästar i träning har han bestämt sig för att bara träna sina egna hästar.

– Stall Palema har inte haft så mycket tävlingshästar utan mestadels unghästar. Samtidigt har hästantalet vuxit på Bjertorp där vi har fler hästar än någonsin i träning. Därför har det känts lite tokigt att jag ibland ska åka till stall Palema och kanske bara köra tre hästar, samtidigt som Glenn och min övriga personal åker ut och tränar 15 hästar på Bjertorp, skriver Svanstedt.

Samarbetet med Karl–Erik Bender kommer dock fortsätta och Svanstedt kommer att vara förstekusk på hans hästar och agera rådgivare.

– Ansvarig för träningen hos stall Palema blir Per Hedberg och Stefan Hofling. Det här innebär att alla Palema-hästar som jag har i träning inte kommer att stå på min träningslista längre, skriver han.

Comeback för Adams Hall

En av hästarna som han förlorar är avelshingsten Adams Hall som nu tränas för comeback.

– Han går än så länge bara motion, men det låter på Karl-Erik som att han är sugen på att starta hästen framöver. Vi sa annars att Olympiatravet skulle vara hans sista start, men nu kanske det ändå blir en comeback i höst, skriver Åke.

Som Trav365 tidigare har berättat har Bender och Svanstedt även köpt en gård tillsammans i Florida där de kommer starta en träningsanläggning.