Aftonbladet
Dagens namn: Elise, Lisa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Västerbo känns fantastiskt fin”

Västerbo Paradise ute efter karriärens 20:e fullträff

Västerbo Paradise tävlar på Halmstad på måndag. Västerbo Paradise tävlar på Halmstad på måndag. Foto: Kanal75

Han har 19 vinster på 21 starter.

På Halmstad går segerjakten vidare för Västerbo Paradise.

– Han är väl förberedd och känns fantastiskt fin, säger tränaren Kent Knutsson.

Västerbo Paradise har gjort två starter efter sitt uppehåll. Stjärnhästen blev sjuk i samband med en start på Åby i våras men gjorde en stark comeback i augusti i Tingsryd. Femåringen travade då 1.14,3 över den udda distansen 3218 meter med bilstart på milebanan.

Några veckor senare gick han ut och vann ett V64-lopp lekande lätt på tiden 1.13,3.

– Det kändes glädjande att han kunde komma tillbaka på det sättet han gjorde. Jag hade ju kört ett provlopp inför comebacken då han avslutade med 1.10 sista varvet i Kalmar. I båda loppen på Tingsryd och Solvalla har han vunnit okörd med mycket krafter kvar. Hästen har haft låg puls efteråt och känts oerhört bra, säger Kent Knutsson.

Tredje voltstarten i livet

På måndag är det dags för ytterligare en start för Västerbo Paradise. Det sker på Halmstadtravet i ett lopp över 3146 meter (V65-4) och han startar med 20 meters tillägg. Det är också första gången på över två år som Västerbo Paradise provar på voltstart.

– Han kändes stabil och fin när han gick det där provloppet och klarade voltningen bra. Nu fick vi också ett bra tredjespår och jag kommer att ta en försiktig start och låta honom trava in sig. Sedan får vi se om det är någon som tar emot oss när vi sänder iväg, säger Kent Knutsson.

- Det här loppet ligger rätt i tiden och passar bra propositionsmässigt. Han är väl förberedd men kommer att få starta på framöver för att skaffa sig mer rutin och hårdhet. Framförallt eftersom hästen fick ett ofrivilligt avbrott i somras. Det ska bli spännande att se honom igen och den långa distansen är en fördel, säger Knutsson.

Västerbo Paradise har hittills tagit 19 segrar på 21 starter och sprungit in 997 000 kronor.

Michael Carlsson/Kanal75