Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Premiären – spela direkt på Vincennes

”Alla lopp visas live”

På torsdag har ATG premiär för spel på Vincennes.   På torsdag har ATG premiär för spel på Vincennes. Foto: Kanal 75

Nu finns möjligheten att följa trav i Frankrike på nära håll.

På torsdag har ATG säsongspremiär för spel på Vincennes-banan.

– Jag kan lova att det blir intressanta lopp med förhoppningsvis flera svenska hästar till start, säger Leif Almgren, chef för det internationella spelet på ATG, i ett pressmeddelande.

Det blir fler tävlingsdagar än tidigare och alla lopp sänds i ATG Live.

Det är två nyheter när det på torsdag är säsongspremiär för ATG:s kunder att spela till travtävlingarna på Vincennes-banan utanför Paris. Från och med då arrangeras spel till vintermeetinget på Vincennes.

– Aldrig tidigare har de svenska kunderna fått möjligheten att se och spela till fler franska lopp, säger Aymeric Verlet, direktör för det internationella spelet på det franska spelbolaget PMU.

Här är några nyheter när det gäller spelformerna:

Vinnare och Plats sker in i de franska poolerna, vilket innebär att de svenska kunderna spelar tillsammans med fransmännen.

Tvilling och Trio spelas i en lokal svensk pool.

En viktig skillnad för Vinnar-spelet är stallspelet som betyder att två eller fler hästar som tillhör samma ägare betraktas som ett spelobjekt. Mer information om detta finns under veckan på ATG.se samt på baksidan av spelkupongen för Fransk Vinnare och Plats.

– Loppen kommer att visas i ATG LIVE, både hos ombud och på ATG.se (abonnemang), med cirka tre minuters fördröjning, säger Leif Almgren.