Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Mardrömmen

Dåliga startspår för de svenska hästarna

Opal Viking, Triton Sund och Torvald Palema.   Opal Viking, Triton Sund och Torvald Palema. Foto: Kanal 75

De svenska hästarna fick en mardrömslottning i Nationernas pris.

Men TV4-experten Lennart Forsgren tror ändå att Torvald Palema vinner.

– Han är den bästa hästen i loppet, säger Forsgren.

Lennart Forsgren.   Lennart Forsgren. Foto: Kanal 75

En svensk seger i Nationernas Pris på söndag känns rätt avlägsen. I alla fall om man tar en titt på startlistan. Alla ur svensktrion fick dåliga spår.

Opal Viking, som körs av italienaren Roberto Andreghetti, fick spår sju, Åke Svanstedts Torvald Palema drog spår tio och sämst fick Örjan Kihlström och Triton Sund – bricka tolv.

– Det ser ganska tufft ut på förhand men jag tycker att Torvald ändå fick ett hyfsat läge. Han ska ju köras bakifrån och då var det bättre med spår tio än exempelvis sex, säger Lennart Forsgren.

Hur rankar du hästarna?

– Torvald har bäst segerchans. Det är också min favorit till slutsegern. Han är nog den bästa hästen i loppet. Opal Viking tror jag inte har något med slutstriden att göra. Hästen har sett sina bästa dagar.

– För Triton Sund blev det helt iskallt tyvärr. Han borde ha varit med på Jägersro i lördags i stället.

Russel November, som har tävlat en hel del på svensk mark, lottades till startspår fyra. Forsgren tror dock inte att den holländska hästen kan blanda sig i segerstriden.

– Den är lite för dålig från start och kan hamna illa på det. I övrigt har jag lite dålig koll på de andra hästarna. Men som sagt, jag tror att Torvald Palema vinner.

Förstapriset i loppet är på drygt 1,7 miljoner kronor.

Senaste nytt