Aftonbladet
Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Andelarna slut – på rekordtid

I fjol tog andelarna slut på tio dagar.

I år tog det knappt två.

Rixallsvenskan fortsätter att göra braksuccé.

– Det här är ett kvitto på att det är ruskigt roligt att äga travhäst, säger projektledaren Markus Myron.

Succén var omedelbar när radioprofilen Gert Fylking i fjol drog igång Rixallsvenskan. Då sålde 16 000 andelar slut på tio dagar. Trots att Rixallsvenskan i år utökats med två stall, motsvarande 2 000 andelar, tog det mindre än två dagar för samtliga andelar att sälja slut. 15.59 på tisdagen såldes den sista andelen.

– Försäljningen började klockan sju i går (läs måndag) morse och redan kvart över sju fick jag den första rapporten på att andelar var sålda. Jag är förstås jätteglad att så många var med och tyckte att det här var roligt förra säsongen och att så många vill vara med nu när vi drar igång på nytt, säger Markus Myron.

Budskapet har gått fram

Totalt deltar 18 hästar i Rixallsvenskan. Dessa har sålts ut i 1 000 andelar á 300 kronor och under perioden 1 mars till 31 oktober kommer de att samla Rixallsvenska poäng. Tävlingen avslutas med att samtliga hästar säljs på auktion varpå andelsägarna får dela på köpeskilling samt de prispengar deras häst har sprungit in.

– Man vet inte vad man kan förvänta sig inför en ny säsong. Men det verkar som att budskapet har gått fram – det är otroligt roligt att äga häst, säger Myron.

Ola Johansson/Kanal75
Senaste nytt