Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Han borde starta i Prix d´Amerique”

Quarcio du Chene har övertygat i två raka starter på Vincennes. Nu hoppas TV4-experten Lennart Forsgren att Björn Goop satsar mot Prix d´Amerique.   Quarcio du Chene har övertygat i två raka starter på Vincennes. Nu hoppas TV4-experten Lennart Forsgren att Björn Goop satsar mot Prix d´Amerique. Foto: Kanal 75

Quarcio du Chene har tjänat en miljon kronor på två starter i Frankrike.

Nu vill TV4-experten Lennart Forsgren se stjärnhästen i
Prix d´Amerique.

– Det är en fantastisk häst och det skulle vara otroligt roligt om han går ut där, säger han.

Söndagen den 31:a januari är det dags för Prix d´Amerique – världens största travlopp. Förra året vann franska stjärnan Meaulnes du Corta. De svenska hästarna lyckades inte speciellt bra. Opal Viking slutade femma och Triton Sund galopperade bort sig i starten.

I år kan det bli fler svenska hästar på startlinjen. Opal Viking, Glen Kronos, Quarcio du Chene, Maharajah och Nu Pagadi.

– Det skulle så klart vara roligt med alla dem i loppet. Men jag tror att det max blir två-tre stycken. Prix d´Amerique är ett så otroligt hårt lopp och det krävs enormt mycket för att starta där, säger Lennart Forsgren.

Quarcio du Chene har imponerat stort på fransk mark. Två raka segrar och över en miljon kronor inkört.

– Det är klart att det finns med i tankarna men det är inget som är spikat, sa Björn Goop till Travronden efter senaste loppet.

– Quarcio är en oerhörd häst. Vi har tidigare i Sverige inte sett hur bra han verkligen är för att han har jämt blivit så het och för överambitiös. I Frankrike får han gå med ett lasso som gör att han blir mycket lugnare. Det är förbjudet i Sverige, säger Forsgren.

Tycker du att Björn Goop ska satsa mot Prix d´Amerique?

– Ja, det vore absolut den roligaste svenska hästen att få med där. Quarcio har en djävulsk kapacitet.

Hur tror du Stefan Hultman tänker med Maharajah?

– Alla vet att det är en undantagshäst och det vore kul om han startade. Men Hultman matchar den försiktigt och det optimala vore om hästen fick ett år till på sig.

Nu Pagadi är en annan svensk häst med grym kapacitet. Lennart Forsgren menar att Nu Pagadi absolut kan lyckas bra på Vincennes.

– Det är en grym häst men Stig H är försiktig i sin matchning. I det fallet är det lika som med Maharajah. Hästen kanske mår bäst av att få en säsong till i benen innan Prix d´Amerique.

Senaste nytt