Aftonbladet
Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Ingves: Elitloppet är det stora målet

Foto: ALN

Efter en fantastisk säsong.

Nu går Commander Crowe till vintervila och tränas inför nästa års stora mål: Elitloppet.

– Vi har de största loppen i sikte, säger Peter Ingves i stallet.

Commander Crowe har tidigare år matchats lugnt av sin tränare Petri Puro men under 2009 har Halmstadtränaren startat sin stjärna mot de bästa hästarna i världen – och det har gett resultat.

Commander Crowe vann i augusti Sundsvall Open Trot med en miljon kronor i förstapris. Då slog han bland annat Åke Svanstedts Elitloppsvinnare Torvald Palema. Commander Crowe vann även Kymi Grand Prix i Finland tidigare i år där förstapriset översteg 900 000 kronor.

Efter många hårda lopp har nu kretsen kring hästen bestämt att Commander Crowe ska få gå till vintervila och laddas inför nästa års säsong.

– Vad jag har förstått av Petri så ska hästen tränas rejält under vintern så han blir ännu bättre nästa säsong. Meningen var att starta på Halmstad nästa vecka men nu blir det inte så, säger Peter Ingves i stallet.

Revanchjakt i Elitloppet

Commander Crowe startade i årets Elitlopp men floppade där. Stjärnhästen fick ett perfekt lopp men lyckades inte kvala in till finalen. Enligt Peter Ingves är Elitloppet nästa års stora mål för hästen.

– Han har visat sig duga bra mot de bästa och jag tror att han kommer vara ännu bättre nästa säsong och vi siktar på de stora loppen. Han har visat sig klara av två heat och Elitloppet är högaktuellt.

Ingves avslöjar även att hästen inte var i toppform i årets Elitlopp.

– Det saknades lite i honom och han hade inte toppform den dagen.

När får vi se honom på banan nästa gång?

– Det blir någon gång i vår, hälsar Peter Ingves.

Commander Crowe har startat 41 gånger och vunnit 33 lopp och tjänat nio miljoner kronor.

Senaste nytt