Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Revykungen avslöjar: Spelar på trav dagligen

Han är landets stora revykung.

Men Peter ”Hjalmar” Flack är även en stor travälskare.

Nu ger han dig de bästa tipsen till V64-jackpotten på Solvalla.

– Jag gillar Timo Nurmos, hans hästar kan vinna flera lopp på onsdag, säger Flack.

Peter ”Hjalmar” Flack.   Peter ”Hjalmar” Flack.

63-årige Peter Flack fick sitt stora genombrott för ungefär 30 år sedan då han satte upp revyn Rädda Hjalmar i Örebro som blev en braksuccé.

Hjalmar blev snabbt en folkkär figur över hela landet och i mitten av 1980-talet började folk vallfärda till Örebro för att skratta åt Hjalmar.

”Fortfarande lika kul”

Hjalmar har under alla dessa år stannat kvar i det svenska folkets hjärtan och fortfarande görs Hjalmar-revyer.

– Just nu har jag väldigt mycket jobb med mina revyer och det är fantastiskt roligt. Jag har hållit på med revyer hela mitt vuxna liv och det är fortfarande lika kul, säger Peter Flack.

Spelar trav – varje vecka

Men det är inte bara revyer som Peter Flack älskar. Flack är även en stor travälskare och varje vecka spelar han på hästar.

– Jag kollar och spelar på trav dagligen och det är en mycket spännande sport. Hästar är fantastiska djur och i travet har man alltid något nytt att lära. Sedan så är det väldigt spännande att spela en slant och är man en duktig tippare så kan man vinna lite pengar också.

Är du en bra spelare?

– Ha ha, det vet jag inte. Jag spelar inte för så mycket pengar, det brukar bli några hundralappar i veckan. Jag tycker att det är lämpligt att ligga på den nivån.

Tio miljoner i potten

På onsdag är det jackpott på V64 och en ensam vinnare tar hem tio miljoner kronor. Peter Flack kommer se loppen på tv i efterhand – han ska nämligen jobba.

– Jag kommer kolla på travet när jag kommer hem efter jobbet. Det blir perfekt för då har jag lite spänning att se fram emot men troligtvis slutar det väl med att man går och lägger sig förbannad efter att man spruckit i någon avdelning.

Revykungen har läst på V64-loppen och hittat en riktigt bra spik.

– 6 Quattro Composite (V64-2) tror jag vinner. Kusken Kenneth Haugstad är mycket duktig och jag tror den har bra chans. Kan ta ledningen och leda hela vägen. Men den hästen är ingen som gör mig tio miljoner kronor rikare, den blir nog rätt så mycket betrodd.