Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

111 miljonvinster - så bra är Harry Boy

Så kan du vinna miljonerna med hjälp av Harry

Foto: KANAL75

I onsdags blev en kvinna miljonär tack vare spelformen Harry Boy.

Bara de senaste nio åren Harry gett 111 miljonvinster på V75.

– För att vinna miljonvinsterna med Harry Boy bör man ha en utgångsrad och låta Harry fylla på, säger Eric Bolander, totochef på ATG.

Vid onsdagens V64-tävlingar på Solvalla blev en 50-årig kvinna ensam med alla rätt och vann över 10,7 mijoner kronor.

Det visade sig att kvinnan hade spelat en Flex-Harry och valt någon eller några hästar själv.

En Flex Harry innebär att spelaren själv fyller i ett antal hästar på kupongen och överlåter resten till Harry Boy.

– Är du ute efter att vinna de där tio miljonerna så behöver Harry lite hjälp. Många har en utgångsrad och sedan låter man Harry fylla på. Men då kanske man inte vinner de där 30-40 kronorna då och då. Alla drömmer ju om att vinna en miljonvinst, men samtidigt blir de glada om de får hämta ut lite, säger Eric Bolander.

Satsade 180 kronor

Den största vinsten på V75 med Harry Boy kom i november 2004. Då hade spelaren satsat 180 kronor och vann över 20,6 miljoner kronor.

När Harry Boy gör sina system utgår han från hur de andra spelarna spelar. Utifrån det rankar han hästarna i A till F-hästar.

– A och B hästar kan Harry tänka sig som singelstreck. F-hästar är så otroligt lite spelade att de tar han inte med. Det blir ett antal favoriter, några andra- och tredjehands-hästar och någon skräll, säger Eric Bolander.

Favoritkusk

Men för att lyckas vinna miljonerna är hans tips att spela antingen Spik Harry eller Flex Harry och plocka ut några hästar själv.

– Med en Spik Harry väljer du själv några hästar och låter sedan Harry fylla på. Det kan vara att du har en favoritkusk, till exempel Åke Svanstedt, som du vill ha med i varje lopp. Sedan kan du välja om Harry ska fylla på hästar i det loppen eller inte, säger han.