Aftonbladet
Dagens namn: Gerhard, Gert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Stig H valde Tillman och Zukanovic

Jennifer Tillman.   Jennifer Tillman. Foto: Malin Albinsson/Aln

Jennifer Tillman och Admir Zukanovic.

Där har ni namnen på de två unga travsportsutövare som tilldelas årets Stig H Johansson-stipendium.

– Jennifer och Admir är två av travsportens framtidshopp. De har verkligen visat framfötterna de senaste åren och har alla förutsättningar att bli framgångsrika tränare, säger Stig H Johansson i ett pressmeddelande.

40 000 kronor vardera för att förkovra sig inför en framtida karriär som professionella travtränare och ett långsiktigt stöd av Stig H-akademien.

Det är vad Jennifer Tillman, 26, och Admir Zukanovic, 25, kan se fram emot sedan de utsetts till årets Stig H-stipendiater.

– Jag hoppas att stipendierna kan bli betydelsefull del i deras fortsatta utbildning, säger Stig H Johansson vidare.

Valet av Jennifer Tillman var ingen överraskning efter hennes succéår i sulkyn ifjol då hon efter 42 segrar röstades fram som "Årets Komet" i trav-Sverige.

Tillman är uppväxt i Bollnäs och arbetade många år hos Mantorpstränaren Jörgen Axén innan hon nyligen flyttade till licensen Solvalla och Henrik Larsson.

– Nästa höst planerar jag att söka in till proffstränarkursen på Wången. För varje år som gått känns det som proffsplanerna kommit närmare och närmare. När man jobbar i ett litet stall får man bra inblick i hur vardagen för en travtränare fungerar. Nu gäller det att gå vidare, att utbilda sig och ständigt ha ögon och öron öppna, säger Jennifer Tillman.Via Bosnien och USA

Admir Zukanovic är kanske inte ett lika känt namn för allmänheten. Född i Bosnien kom han till Sverige som sjuåring och har fått större delen av sin utbildning i USA hos utvandrade tränarna Jimmy Takter och Jonas Czernyson. Efter hemkomsten och drygt två år hos Veijo Heiskanen har han i sommar tagit ett nytt steg i karriären.

– Jag blev nyligen uppringd av Hans-Gunnar Tillander som frågade om jag ville bli försteman hos Stall Tilly. Så jag har arbetat där sedan 1 juni, säger "Adde", som hoppas bli proffstränare inom tre år.

Stipendiet kommer att delas ut i samband med Sverigeloppet på Solvalla 23 juni där Tillman och Zukanovic tillsammans med tidigare stipendiater också kommer att få en utbildningsdag tillsammans med bland andra Stig H själv och Lutfi Kolgjini.

Fakta Stig H Johanssons stipendiefond:

När Stig H Johansson fyllde 50 år 1995 instiftades Stig H Johanssons stipendiefond. Enligt Stig H:s eget önskemål skall ungdomar verksamma inom travsporten ges möjlighet till utbildning inom sådana områden som är viktiga för en blivande travtränare. Varje år kan en eller flera stipendiater utses.

Robin Johansson/Kanal75