Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Stig H: Hon är min bästa segerchans

Foto: ALN

Efter tre raka förluster börjar spelarkåren tröttna på Stig H Johanssons stjärnsto Skully Gully.

Men tränaren ger inte upp – på lördag tror Stig H på bra segerchans på V75.

– Hon är min bästa vinstchans, säger han till Trav365.

Stig H Johanssons hästar går som tåget för dagen. Under onsdagens V64-tävlingar på Solvalla dominerade Johansson totalt då hans hästar vann fem lopp. Totalt tjänade Stig H:s hästar över 400 000 kronor – en bra dagslön.

Flera av mästertränarens hästar tog imponerande segrar och den som stack ut mest var treårige Formula One som krossade sina motståndare från utvändigt ledaren.

–Det är en jättefin häst som man får lov att tycka om. Han har börjat karriären jättebra och jag hoppas det finns fortsatt utveckling i honom, säger Johansson om treåringen.

Hur kändes det att ta fem segrar?

– Det var bra. Man hoppas alltid på maxutdelning men det är nästan aldrig man får det. Det här var över förväntan och det är inte så lätt att få ihop så bra resultat på Solvalla.

På lördag när V75 avgörs på Solvalla hoppas hemmatränaren på fortsatt succé.

– Vi har inte lika mycket hästar ute på lördag och framförallt är det tuffare konkurrens än mot en vanlig onsdag. Vi har några hyggliga hästar som kan vinna sina lopp.

”Min bästa segerchans”

I V75-3, gulddivisionen med 150 000 kronor till vinnaren, plockar Johansson ut miljonstoet Skully Gully som inte vunnit något lopp i år.

Hästen har varit storfavorit i årets tre starter men i samtliga lopp har hon svikit. Det har gjort att landets spelare tröttnat på hästen men Stig H Johansson ger inte upp.

– Skully Gully är bra. I de två första starterna i år så fattades det lite i henne och senast blev det positionsstrul. Jag tycker att hon gjort det bra och jag hoppas att hon gör ett bra lopp igen, då har hon möjligheter att vinna här.

Din bästa segerchans på lördag?

– Det är nog Skully Gully. Jag har trott på henne innan men då har hon torskat, nu får vi hoppas att hon har flyt med positionerna, säger Stig H Johansson.