Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Är en dröm som går i uppfyllelse”

Han blev tränare för ett år sedan – nu är han med i Hambletonian Oaks

Redan sin andra säsong som tränare är Björn   Redan sin andra säsong som tränare är Björn "Bernie" Norén med i en stor final som Hambletonian Oaks. Foto: Lars Jakobsson/Kanal75

I fjol lämnade han tryggheten hos Jimmy Takter och satsade på en egen tränarkarriär.

På lördag har han starthäst i Hambletonian Oaks.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, det är helt klart. Det är stort för mig att vara med i en sådan här final så här tidigt i min tränarkarriär, säger Björn "Bernie" Norén.

I kvalet till Hambletonian Oaks såg ”Bernies” Southwind Samurai ut att gå mot en seger när hon plötsligt tappade travet och galopperade.

– Först blev jag väldigt besviken och slog händerna i staketet, säger Bernie och visar upp ett par rejäla blåmärken.

– Men sedan visade det sig att hon var tvåa i mål, men så långt före trean att hon fick behålla sin placering. Reglerna skiljer sig från Sverige där hon hade blivit diskad.

I onsdagens lottning på Meadowlands fick Southwind Samurai spår åtta.

– Jag tycker att hon har en bra chans, lika bra som någon annan att vinna loppet. Hon gjorde ett bra lopp i förra veckan och hade hon varit hundra procent körbar då hade hon vunnit sitt försök.

– Hon går lika bra bakifrån som framifrån. Förhoppningsvis blir det tempo på loppet och att John Campbell hittar en bra position i andra-tredje eller fjärde utvändigt så hon kan speeda ut på upploppet. Hon är absolut inte borta och ska streckas på V5-spelet. Jag tycker även man ska ta med Poof She's Gone, Springtime Volo och Ultimate Cameron, säger Björn Norén.

Loppets andra svensktränade häst är Springtime Volo som kan ge Jan "F:et" Johnson hans sjätte seger i Hambletonian Oaks.

– Det är en häst som alltid gör sitt bästa.

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75