Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Han är sommarens hetaste V64-kusk

Björn Goop dominerar på V64 i sommar. Kusken har tagit nio segrar.   Björn Goop dominerar på V64 i sommar. Kusken har tagit nio segrar. Foto: Kanal 75

Toppkusken Björn Goop är sommarens hetaste V64-kusk.

Kusken har vunnit hela nio lopp på V64-spelet och är den som besökt vinnarcirkeln flest gånger.

– Det är jättebra resultat. Det har varit en bra sommar, säger Goop.

I sommar har V64 avgjorts både på Solvalla och på mindre banor runt om i landet.

Trots att V64-har varit ute på turné är det Solvallas champion Björn Goop som dominerar. Kusken har vunnit nio V64-lopp under juni och juli månad.

Bra sommar för Goop

När Trav365 berättar om siffrorna blir han glatt överraskad.

– Det är jättebra. Det har varit en bra sommar. Jag har fått köra bra hästar och det har gått bra för stallet. Samtidigt kör jag väldigt mycket. Det gäller att ha flyt och framförallt att jag får förtroendet. Att man får chansen fler gånger även om man misslyckas, säger han.

Inför onsdagens dubbeljackpott, då det ligger 14 miljoner i potten till en ensam vinnare, kör han i alla V64-lopp förutom ett.

Trots sommarens facit väljer han att ligga lågt inför onsdagen. Bästa chansen kan vara stallets häst Carmen Tooma i V64-2

– Jag har dåligt utgångslägen med i princip alla hästar. Jag har spår sju, åtta, tio och elva och så. Det är svårt att vinna från de spåren. Kan det bli en seger är jag nöjd, med tanke på de dåliga ugångslägena, säger han.