Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tränaren favorit i Kallblodskriteriet

Här är hela startlistan

Jan-Olov Persson är favorit till segern i finalen av Svenskt Kallblodskriterium på Dannero om två veckor.

Det står klart efter söndagens uttagningslopp.

Jan-Olov Persson efter tränarsegern med Hallsta Lotus i Elitkampen på Solvalla i maj.   Jan-Olov Persson efter tränarsegern med Hallsta Lotus i Elitkampen på Solvalla i maj. Foto: Kanal 75/Lars Jakbobsson

Hudiksvallstränaren och kallblodsspecialisten Jan-Olov Persson vann de två uttagningarna som kördes. Segerhästarna var Filofax N.O. (oddset 9,96) och Guli Järven (oddset 1,48). Båda var överlägsna efter lopp i ledningen.

Filofax N.O. överraskade även på tränaren genom att sticka ifrån till seger med hela åtta längder. Gunnar Melanders Månprinsen A.M. gick utvändigt och hade problem med travet i den sista kurvan.

Månprinsen A.M., som varit favorit till segern i årets kallblodskriterium, var dock klar tvåa trots att han inte var som bäst för dagen.

Jan-Olov Perssons andra vinnare, Guli Prinsen, blir den trolige finalfavoriten. Jan-Olov Persson håller hingsten som en av de bästa treåringar han tränat.

I uttagningsloppen till Kriteriestoet imponerade norska jättefavoriterna Brenne Vinni och Balder Stjerna storligen vid överlägsna segrar.

Finalen i Svenskt Kallblodskriterium går söndagen 29 augusti med 250 000 kronor i förstapris. I Kriteriestoet är förstapriset 125 000 kronor.Mikael Wikner /Kanal 75