Aftonbladet
Dagens namn: Margareta, Greta
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Topphäst vann SM – tog tredje raka

Ellis Lad dominerade en stark upplaga av SM Classic.

Segern på Täby innebar att den fuxige fyraåringen nu galopperat in över två miljoner kronor.

Ellis Lad och Jacob Johansen dominerade SM Classic.   Ellis Lad och Jacob Johansen dominerade SM Classic. Foto: Kanal75/Stefan Uppström


SM Classic var huvudnumret på Täby galopp på tisdagskvällen och det blev en fantastisk uppvisning av formstarke Ellis Lad som imponerade oerhört i tredje raka segern.

Den fyraårige valacken såg mycket stark ut på gräset när han avancerade genom sista sväng tillsammans med jockeyn Jacob Johansen. In på upploppet handlade det bara om en enda häst, även om både Cattlemans Clipper och titelförsvararen Django avslutade bra till andra- respektive tredjepriset.

Segern var värd 200 000 kronor och tränaren Mikael Tjernström var förstås helnöjd.

– Det är en ruggigt bra häst. Han älskar det här.

Första segern på Täby

I SM för sprinters fick storfavoriten Tertio Bloom revansch på fjolårets andraplats efter Dollar Hill. Tillsammans med jockeyn Fredrik Johansson tappade Tertio Bloom i vanlig ordning från början och sladdade i åttahästars-fältet, men precis som alltid levererade femåringen en mäktig speed över upploppet.

Noterbart var att det var första segern på Täby för Tertio Bloom (i sjätte försöket) och dessutom första segern på gräs. Fredrik Reuterskiöld heter tränaren och segern var värd 100 000 kronor.

Uppercut slog till

De tvååriga hästarna gjorde också upp om ett SM-tecken och det blev en bekväm seger för favoriten Uppercut Action sedan jockeyn Per-Anders Gråberg tidigt tagit ett initiativ mot ledningen. Lennart Reuterskiöld Jr tränar hingsten som inlett karriären med två segrar och två andrapris.

– Även om han inte vunnit varje gång så har han gjort allt rätt. Han är väldigt framåt och vi kommer säkert att matcha honom ganska tufft framöver så får vi ser hur långt det räcker, kommenterade Lennart Reuterskiöld Jr.

Åkte bara med

I SM för amatörryttare blev det seger för Sandra Brolin som lotsade Miss Flamingo till en enkel viktoria från ledningen.

– Hon gjorde allt själv. Jag åkte bara med, sa Sandra Brolin och hyllade det treåriga stoet som tränas av Anders Flodberg.

Lars-Ove Pettersson7Kanal 75