Aftonbladet
Dagens namn: Margareta, Greta
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Skötaren: Iceland förtjänar att vinna

Anna Brunnkvist och Iceland efter segern i Elitloppet 2010.   Anna Brunnkvist och Iceland efter segern i Elitloppet 2010. Foto: ALN

De vann Sveriges största travlopp tillsammans.

Nu kan Iceland och skötaren Anna Brunnkvist ta hem den prestigefulla titeln Årets Häst vid hästgalan på Rondo.

– Iceland förtjänar verkligen att vinna, säger hon.

Stefan Melanders stjärna Iceland hade ett fantastiskt 2010. Den stora segern kom i slutet av maj då stjärnan chockade travpubliken med att vinna Elitloppet på Solvalla.

Under året vann hästen dessutom Gävletravets Elitsprint, Smedträffen och Baletts lopp. Året slutade med över 3,9 miljoner intjänat och fem segrar på tolv starter.

Hästen är nu en av fyra som gör upp om titeln Årets Häst vid hästgalan på Rondo i Göteborg den 14 januari.

För skötaren Anna Brunnkvist, som passat stjärnan sedan han var två år gammal, känns det speciellt att hästen är nominerad.

– Det känns bra, det är jättekul att få vara med om det här. Jag tror att jag kommer att vara med på galan om det inte blir så att Stefan väljer att åka till Frankrike innan, säger hon.

Hur skulle det kännas om ni vann?

– Det skulle vara jättekul, det är många fina hästar med. Iceland förtjänar att vinna. Jag tror att chanserna är ganska goda.

Vad minns du bäst från 2010?

– Det är klart att jag minns Elitloppet allra bäst. Det är fortfarande overkligt.

Hur ser du på 2011?

– Jag hoppas på ett bra år. Får han vara skadefri så blir det ett bra år. Det skulle vara kul att se han i Prix d'Amérique, säger Anna Brunnqvist.