Aftonbladet
Dagens namn: Engelbrekt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Lennartsson: Har absolut toppform

Per Lennartsson kör fem hästar på V75.

Han kan bli nyckelkusken i jakten på 47 miljoner kronor.

– Minos Vang och Twins Vilda är mina bästa chanser, säger han till Trav365.

Per Lennartsson har fem chanser på V75 i dag.   Per Lennartsson har fem chanser på V75 i dag. Foto: Kanal75

Per Lennartsson är flitigt i elden för dagen och både träningsverksamheten och jobbet som lånekusk går strålande bra. Han har hittills i år kört in 5,6 miljoner som tränare och hela 8,9 miljoner kronor som kusk. Inför jackpott-omgången på Mantorp är han en av nyckelkuskarna, som vanligt nuförtiden, och sitter bakom fem V75-hästar.

Lennartsson får ofta chansen bakom Åke Svanstedts hästar och nu på lördag, när Svanstedt är borta på älgjakt, får han köra tre hästar från Axevalla-tränarens stall. 4 Minos Vang (V75-1), 4 Gidde T.H. (V75-3) och 2 Niller (V75-7).

Bästa chansen utav de: Minos Vang.

– Hästen har visat toppform på slutet. Jag mötte honom senast med Ibiza Broline, då fick han bestämma i ledningen och vann enkelt. Jag vet inte om jag kommer förbi 2 Pinepower Rose (V75-1), men jag kommer att testa en bit, säger Per Lennartsson.

”Absolut toppform”

I V75-2 kör Lennartsson egentränade 10 Twins Vilda som han deläger tillsammans med hockeyproffset Kristian Huselius.

– Hon har varit mycket bra i de två starter hon har gjort hos oss. Det första loppet var väldigt blekt, men senast var hon fin. Det är absolut toppform på den hästen.

Men läget?

– Jo visst, det kan strula rejält från bakspår på 1600 meter, men det är min bästa chans i omgången tillsammans med Minos Vang.

Övriga V75-chanser:

4 Gidde T.H. (V75-3). Det blir naturligtvis tufft, det är första starten i gulddivisionen här och Maharajah vinner väl om det fungerar för honom. Men en häst som radar upp segrarna ska aldrig glömmas bort helt.

5 Ultradidact F. (V75-6). Är en stark och rejäl häst som har härdats i rätt så tuffa gäng. Ett bra spår här nu också. Det blir intressant att köra honom för första gången.

2 Niller (V75-7). Är en läcker häst som jag vet är bra. Han fick press av min egen Nahar senast och tröttnade till slut. Bra läge här och bra form. Räcker nog en bit...