Aftonbladet
Dagens namn: Botvid, Seved
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

– Jag kommer inte ta över Jims hästar

Jim Frick har slutat som travtränare efter den brutala olyckan på Solvalla.

Nu är Axevallaproffset och succétränaren, Anna Forssell, intresserad av att hyra in sig på gården.

– Jag är intresserad av gården, men jag kommer absolut inte ta över Jims rörelse, säger Forssell.

I mars förra året förstördes Jim Fricks travkarriär då han slungades ur sulkyn på Solvalla och slogs medvetlös. Sviterna efter olyckan var så pass stora att Frick tvingades sluta som travtränare då han ådragit sin hjärnskador. Frick vann över 5 000 lopp som travkusk.

För tillfället sköter Fricks vän, förstemannen Jan Plog, träningen av stallets hästar och vem som ska ta över den före detta stjärntränarens hästar är än så länge oklart. För några veckor sedan spekulerades det i att succétränaren Anna Forssell var aktuell för att ta över Fricks rörelse – men det stämmer inte alls enligt henne själv.

– Det var helt vansinnigt skrivet. Jag ska inte ta över Jims rörelse, det är inget som man bara tar över hur som helst. Jag är ingen stortränare som Jim och jag skulle förmodligen inte klara av det heller. Det är stor skillnad mellan Jim Frick och Anna Forssell, det går inte att hitta en ersättare till honom, säger Forssell.

Vill bli Solvallatränare

Däremot är Forssell mycket intresserad av att satsa på Stockholmsområdet och under tisdagen var hon på Fricks gård och provkörde gårdens banor.

– Jag är intresserad av att hyra boxar på gården, vi håller på och pratar och jag har varit där och kört häst i dag (tisdag). Det känns som en möjlighet men vi får se hur det blir. Jag är positivt inställd.

Varför är du sugen på att bli Solvallatränare?

– Det är en halvtimme till Solvalla istället för fyra, hehe. Det är väl den bästa banan vi har i Sverige. Det är mycket pengar att köra om och det är trevligt att vara där.

Men du kommer alltså inte ta över Jim Fricks rörelse?

– Det är inte så himla enkelt att ta över, då måste man få det erbjudandet och få med sig hästägarna. Att jag tar över kan man inte säga, inte i mina ögon i alla fall. Om jag vill utveckla min rörelse finns det möjlighet att hyra in sig där, men jag kan inte ta över. Om folk vill ha häst på Östuna och jag stationerar mig där så kanske det kommer någon häst till mig, det är möjligt. Men det är Jim som bor där och det är hans livsverk, säger Anna Forssell till Trav365.