Aftonbladet
Dagens namn: Magdalena, Madeleine
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Schlagergeneralen: Det här är en kanon

Svante Stockselius.   Svante Stockselius. Foto: Kanal75

Kadett C.D. var en av favoriterna till att vinna Kriteriet – men misslyckades.

Under onsdagen tog hästen som ägs av schlagergeneralen Svante Stockselius revansch och gick till final i Breeders´ Crown,

– Det här är jätteskönt, nu visade han vilken bra häst det är, säger Stockselius i vinnarcirkeln.

Robert Berghs talangfulle treåring Kadett C.D. vann sitt uttagningslopp till Kriteriet och blev han en av förhandsfavoriterna i finalen som kördes på Solvalla den tredje oktober. Men i loppet blev allt fel och hästen slutade oplacerad. Under onsdagen var ekipaget ute efter revansch då Kadett C.D. startade i en semifinal till Breeders´ Crown.

”Nu ska vi åka fort...”

Bergh tog en lugn start från sitt andraspår. När en av de värsta motbuden på förhand, Update, gjorde bort sig så trodde nog många att det skulle bli en promenadseger. Men Björn Goop tänkte annat, han körde sig till tät med Lord Mirabelle och han visade tydligt att han inte tänkte släppa till storfavoriten. Robert Bergh fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren, men det skulle inte bekomma favoriten. In i slutsvängen hade han kopplat grepp om segern som blev enkelt till slut, trots att Lord Mirabelle stretade emot berömvärt. Efter loppet var det en nöjd tränare och ägare som gästade vinnarcirkeln.

– Hästen har känts bra efter Kriteriet. Han vill vinna lopp, och det visar vilken bra häst det är. Jag mös ganska så mycket i 1500 meter. Han blir starkare och starkare ju längre loppet går. Jag sa; sitter du bra, för nu ska vi åka fort, till Björn Goop, säger Robert Bergh.

Stockselius: Jätteskönt

Ägaren till hästen är schlagergeneralen Svante Stockselius.

– Låten ”We are all the winners” passar bra nu, säger han med ett skratt.

– Det här är jätteskönt. Nu visade han vilken bra häst det är. Det här är en kanon. Robert är en mästare på att sätta hästarna i form, fortsatte han.

Segern var värd 100 000 kronor och nu är hästen med i finalen som går i Eskilstuna om två veckor. Tvåa i loppet blev Lord Mirabelle och trea blev Stay The Night.

Senaste nytt