Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Blir en hård kamp”

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

För tio månader sedan skadade hon sig så allvarligt att karriären var hotad.

I kväll startar Åke Svanstedts stjärnsto, Hepburn Broline, på V75.

– Hästen är grym, vi har segerchans, säger hästens skötare, Oskar Florhed, till Trav365.

Oskar Florhed.   Oskar Florhed. Foto: ALN

Åke Svanstedts sexåriga sto Hepburn Broline har startar 26 gånger, vunnit elva lopp och tjänat över en miljon kronor under sina fyra år på tävlingsbanan.

Men trots framgångarna har stoet haft problem med skador och för ungefär tio månader sedan skadade hon sig allvarligt inför Sto-SM på Åbytravet.

Karriären hotad

Hepburn Broline ådrog sig en gaffelbandsskada vilket är en mycket allvarlig skada hos en travhäst. Karriären var hotad men Hepburn Broline återhämtade sig på ett fantastiskt sätt och för tre veckor sedan gjorde hon comeback och det slutade med seger direkt på Axevalla. Trots lång vila och ett tufft lopp så kunde Hepburn Broline vinna tämligen enkelt i sin comeback och intrycket var bländande.

I kväll är det dags för Svanstedts sto att göra årets andra start då hon är med i Queen L.:s lopp på Solvalla med 150 000 kronor i förstapris. Sköter hästen gör 18-årige Oskar Florhed som är optimistisk inför kvällen.

– Hon gjorde ett kanonlopp senast och var fantastiskt duktig. Det var bra gjort att vinna och min häst höll undan enkelt. Hon har gått framåt rejält med det loppet tycker jag och känns riktigt fin i jobben.

”Blir en hård kamp”

Hepburn Broline får tufft motstånd av Flemming Jensens Mathilde Tröjborg som imponerat stort på slutet. Men då Mathilde Tröjborg har ett sämre utgångsläge än Florheds häst har skötaren inte gett upp.

– Flemmings häst är grym, så är det. Men vi har också en grym häst så det blir en hård kamp men vi är absolut inte slagna, säger Oskar Florhed till Trav365.

Senaste nytt