Aftonbladet
Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hotet mot favoriten: ”Går bra i ledningen”

Hans-Owe Sundberg och Scarlets Aino på Solvalla. På V64 kan de fälla en av omgångens största favoriter, Iceland.   Hans-Owe Sundberg och Scarlets Aino på Solvalla. På V64 kan de fälla en av omgångens största favoriter, Iceland. Foto: Kanal75

Har du tänkt att spika Iceland på V64?

Här kommer informationen som kanske kan få dig att tänka om.

– Får jag ledningen och han håller sig lugn, så får han springa där, säger Scarlets Ainos tränare Hans-Owe Sundberg.

Stefan ”Tarzan” Melanders stjärna Iceland gör comeback på V64 efter en tids vila. På tidigare meriter blir hästen mycket stor favorit i V64-1 där sju hästar gör upp om segern. Melander själv ligger lågt angående sin häst chanser. Nu öppnar en av de tuffaste motbuden, Scarlets Aino och Hans-Owe Sundberg, för att köra i ledningen, det vill säga göra det tufft för favoriten.

– Får jag ledningen och han håller sig lugn, så får han springa där. Han går bra i ledningen. Han kan bli lite vass, men nu har han fått ett lopp i kroppen då kan han bli lite lugnare. Men han gillar att ligga på i ett halvtufft tempo, det har varit hans styrka och det har han inget emot, säger Hans-Owe Sundberg.

Hästen var tvåa i årsdebuten, hur känns han efter?

– Han verkar må bra av det.

Hur mycket bättre är han nu?

– Det är jättesvårt att säga, har har, förut om åren, behövt tre-fyra lopp innan han är toppform. Han var hygglig i årsdebuten och har varit fin efter. Jag hoppas att han har gått framåt lite, säger han.

Iceland blir storfavorit i loppet som det ser ut. Hur ska spelarna tänka?

– Jag tycker Iceland är en oerhört komplett häst. Han är stark och tål att göra utvändiga lopp. Han är nog tränad, normalt sett är han i en klass för sig...

Vad tror du om dina egna vinstchanser då?

– Jag ligger oftast lågt, det är alltid svårt att spekulera i sånt där. Det är mycket som avgör ett lopp, men han har så klart kunnande för att vinna och det hoppas jag att han gör också, säger Hans-Owe Sundberg.

Senaste nytt