Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Lennartsson: Har två bra chanser

Lennartssons V64-chanser Alvena Pampas (se ovan) jagar seger direkt i årsdebuten.   Lennartssons V64-chanser Alvena Pampas (se ovan) jagar seger direkt i årsdebuten. Foto: kanal75

Per Lennartsson kan bli nyckelkusk i jakten på jackpott-miljonerna.

Han har fyra hästar till start på V64 – två av dem har riktigt bra chans.

– Vi måste vara optimistiska med de här djuren, det är ju det vi jobbar för, att ha något att åka med, säger tränaren och kusken till Trav365.

På onsdag ligger det elva miljoner kronor i V64-potten som en ensam vinnare kan ta hem. En som kan påverka hur mycket pengar det blir är Per Lennartsson som har fyra hästar till start på Solvalla, tre utav dem kör han själv. Lennartsson hade ett strålande år förra året och körde in över nio miljoner kronor – den bästa noteringen någonsin för tränaren. Nu när värmen börjar komma luftar tränaren fler och fler av sina bästa hästar och på Solvalla får vi se en han håller högt, 7 Alvena Pampas (V64-6).

– Det är en riktigt tuff häst som alltid är med och strider om segern när han är vid sunda vätskor. Han har inte tränats så tungt i vinter, fjolårs säsongen blev tuff. Han har mest haft det bra, säger Per Lennartsson.

”Gör mig aldrig besviken”

Spelarna gör hästen till favorit. Hur väl förberedd är han inför detta?

– Han är väl förberedd. Han fick ett tufft jobb på Solvalla som han genomförde i lite smålat och flegmatisk stil, men jag är inte orolig, han skärper till sig när det väl gäller, förklarar Lennartsson.

Vad tror du om vinstchansen?

– Den finns där så klart. Den här hästen behöver man inte vara blyg när man kör. Sen finns det säkert de som har bättre form än honom, men han har en bra grund. 

Kan man spika?

– Det vet jag inte, jag är ingen spelare. Jag är optimistisk och han gör mig aldrig besviken, sen om vi vinner, blir tvåa eller trea, det vet jag inte.

”Dundrade stenhårt”

En annan häst som Lennartsson har höga förväntningar på är 2 Belgrado (V64-4), som varit skadedrabbad. Hästen vann efter lång vila senast och imponerade stort på sin tränare.

– Han visade äntligen vilken fin häst det är. Det var inga världsstjärnor han besegrade men på sättet han dundrade stenhårt i spåren de sista 700 metrarna, det var femstjärnigt.

Segerchanserna?

– Han har bara gått lugnt efter det loppet och har han bara tagit det rätt så ska han inte vara sämre nu i alla fall. Hoppar han inte från spår två så tror jag han går iväg riktigt bra. Om vi kan sno åt oss ledningen får de andra vara bra, säger Per Lennartsson.

Senaste nytt