Aftonbladet
Dagens namn: Henrietta, Henrika
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

V75-spelare, glöm miljoner på lördag

Statistiken talar emot stora pengar på lördag

Spelare jobbar in sina hästar från åskådarplats. På lördag ligger 52 miljoner kronor i potten – men statistiken talar emot stor utdelning.   Spelare jobbar in sina hästar från åskådarplats. På lördag ligger 52 miljoner kronor i potten – men statistiken talar emot stor utdelning. Foto: kanal75

På lördag ligger 52 miljoner i V75-potten som en ensam vinnare kan ta hem.

Men statistiken talar emot miljonutdelning – Bergsåker har varit en favoritbana de senaste åren.

– Det är tillfälligheter. För några år sedan var Bergsåker den stora skrällbanan, klargör dock travbanechefen Peder Söderman.

Bergsåker, utanför Sundsvall, anordnar V75-tävlingarna på lördag. Det är jackpott och hela 52 miljoner kronor ligger och väntar på en ensam vinnare. Men statistiken på just Bergsåker talar emot att det skulle bli mycket pengar på sju rätt. Under 2010 och hittills 2011 har Bergsåker anordnat V75-tävlingar sju gånger. Den högsta utdelningen under den perioden är 95 837 kronor, det var den 23 oktober förra året. Totalt har det delats ut 172 686 kronor.

”Stora skrällbanan”

Enligt banan är detta bara en tillfällighet.

– Det är klart att det är så. För några år sedan var Bergsåker den stora skrällbanan. Det är små marginaler i trav och bränner några storfavoriter så blir det hög utdelning, till exempel om Hallsta Lotus förlorar på lördag, säger Peder Söderman, travbanechef på Bergsåker.

Vad tror du på för utdelning på lördag?

– De stora favoriterna kan falla, det är ju trav. Jag tror att Hallsta Lotus är säkrare än Torvald Palema. Det är svårt att förutse hur delfinalen till Olympiatravet kommer att köras. Körs Torvald i spets kan det kanske bli förlust. Han har vikt ned sig förut, fortsätter travbanechefen Söderman.