Aftonbladet
Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Foppas superchans: Kan vinna 900 000

Foto: MAGNUS SANDBERG

Peter Forsbergs miljonsatsning med Stall Elit har hittills inte varit någon större succé.

Men på torsdag kan allt vända. Då startar hockeystjärnans Domino Sund i Drottning Silvias Pokal.

– Det är ingen tia än så länge, men vi hoppas att de ska utvecklas lite bättre, säger ”Foppa”.

För några år sedan köpte Stall Elit, med idrottsstjärnor som Sven-Göran Eriksson, Hasse Backe, Peter Forsberg och Kent Forsberg, hela Erikssundskullen födda 2007 vilket var 15 hästar. Satsningen kostade flera miljoner men det började illa för Stall Elit då två av hästarna dog vid en operation.

Två av de andra hästarna har lämna bolaget och nu återstår elva hästar i bolaget av kullen som nu är fyra år. Den bästa just nu är stoet Domino Sund som sprungit in 780 000 kronor och på torsdag jagar hästen en storseger i Drottning Silvias Pokal med nästan 900 000 kronor i förstapris.

”Inte varit av den högre skalan”

Hästen slutade tvåa i ett av försöksloppen på Åby för någon vecka sedan och startar från spår fem bakom bilen i finalen. Kör hästen gör tränaren Robert Bergh och seger skulle innebära den största framgången för Stall Elit hittills. Peter ”Foppa” Forsberg är inte helt nöjd med satsningen ännu – men på torsdag kan han få fira en storseger.

– Det har inte varit av den högre skalan nej. Det är ingen tia än så länge än, det är det inte. Vi hoppas att de ska utvecklas lite bättre. Domino Sund var ju hyfsad och tvåa i ett storlopp i fjol och sprang in 600 000 kronor. Sen är det andra hästar i gänget som har potential att bli bättre, säger Forsberg till Trav365.

Är du ofta ut och hälsar på dina hästar?

– Nja, vi har dem lite spridda skurar. Men det händer att vi åker till Bergh (Robert) någon gång och kollar på dem.– Nja, vi har dem lite spridda skurar. Men det händer att vi åker till Bergh (Robert) någon gång och kollar på dem.

Har du några nya travprojekt på gång?

– Vi har väl några ungtuppar av Adrian Chip som kommer snart, som ska födas ganska snart. Det är dem på gång.

Ingen ny satsning liknande Stall Elit på gång?

– Man är alltid öppen för förslag, men inte som det ser ut nu. Det räcker att följa 16-17 hästar, säger Peter Forsberg till Trav365.