Aftonbladet
Dagens namn: Elise, Lisa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Tarzans utdömning: Nu är han chanslös

Stefan Melander.   Stefan Melander. Foto: ALN

Micke Nybrink hyllar Inhibited – och spikar hästen på V75.

Det får Stefan ”Tarzan” Melander att tveka till kvällens superlopp på Åby.

– Jag trodde på honom, men nu utgår jag från att han är chanslös, säger Melander.

I kväll är det extra V75 på Åbytravet med Drottning Silvias Pokal och Kungapokalen som huvudnummer. Stefan ”Tarzan” Melander lyckades med bedriften att kvalificera fyra hästar till finalerna, ett sto och tre hingstar.

Förutom finalhästarna har Melander fyraårige Inhibited i V75-4 som alltid omgetts av ett fint rykte – men som inte riktigt levt upp till förhoppningarna.

”Kan vara en kanonhäst”

I kväll startar hästen från spår sju, springspår, och tränaren har förhoppningar på hästen.

– Det är en jättefin häst som kan vara en kanonhäst. Tyvärr är han lite ojämn men nu har han startat kontinuerligt och senast blev det lite trafikproblem och den starten är bara att glömma. Han var fin gången innan och har ett perfekt läge nu. Han är medelsnabb från start men det avgörs inte i starten över 2 600 meter, säger Melander.

Hur ser du på chanserna?

– Det får ni bedöma, men det är en väldigt fin häst och jag hoppas att han kan få visa det i år. Han står bra inne i det här loppet men det var ett ovanligt bra lopp.

Sportbladets krönikör Micke Nybrink spikar hästen och påstår att det är en ny stjärna. Vad har du för kommentar på det?

– Det var synd att just han säger det för då utgår jag från att han är chanslös. Han brukar inte ha speciellt många rätt och han är dåligt påläst, men han kanske får rätt den här gången. Han måste tillhöra de sämsta experterna i trav-Sverige, han är ganska oduglig. Trots att Nybrink tror på honom så gör jag också det, säger Stefan Melander.

”Klåpare”

Micke Nybrink är inte sen med att svara på Melanders kritik.

– Tarzan får givetvis säga vad han vill. Dåligt pålåst är jag inte. Jag jobbar ganska länge med en V75-omgång. Tarzan kanske menar att jag är blicklös och oduglig när jag säger att Inhibited är en talang. Så kan det förstås vara. Han känner sin häst bättre. Jag, som tydligen är lite av en klåpare, gissar bara som vanligt. Okej, Inhibited är en lus, bra att han i alla fall berättade det. Jag tror ändå att han är en bättre lus än alla andra löss i loppet.

– Att Örjan Kihlström kör är ju dessutom en gigantiskt plus, i alla fall om man tittar på hästens senaste start där han kördes bort efter noter av Melander. Undrar just vem som var dåligt pålåst den gången, kusken kanske? Ha ha, kämpa på Stefan!