Aftonbladet
Dagens namn: Elise, Lisa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kusken: Han kan vara en V75-spik

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL75

Han är stallet stora stjärna och tränarens pr-häst.

På lördag kan Micael Melanders Mel Odin vinna på V75 – och tjäna 200 000 kronor.

– Det skulle smälla högt att vinna en V75-final för kallbloden, säger Melander till Trav365.

Dannerotränaren Micael Melander driver en liten träningsrörelse med 12 hästar. Stallets stora stjärna är kallblodet Mel Odin, fem år, som tjänat 720 000 kronor på 23 starter under sin karriär.

”Skött sig alldeles utmärkt”

På lördag startar Melanders reklamhäst på V75 på Solängets travbana då han jagar 200 000 kronor i V75-5 som är Dubbelcupen final för kallblod. Hästen inleder från 20 meters tillägg och blir favorit efter en imponerande seger för två veckor sedan.

– Han har skött sig alldeles utmärkt i år och han var som jag trodde lite ringrostig i årsdebuten. Men med det loppet i kroppen och med bättre träningsmöjlighter så var han rejält förbättrad senast och gick i mål med spända linor. Jag var mycket nöjd, säger Melander.

Vad tror du om loppet på lördag? Är det en toppchans?

– Min häst gick 1.24-tid senast och kan nog lite bättre än så också. Det är möjligt att Jan-Olov Persson har några sekunder sparat i Järvsö Rune och att Hibogubben och den finska hästen (Tähti Optio) är bra. Men min häst är förstastreck tycker jag och man brukar säga att man måste ha tur för att vinna på V75, men slipper vi bara otur så tror jag att han vinner.

Är man helt fel ute om man funderar på att spika din häst?

– Nej, det tycker jag inte efter den senaste insatsen.

Hur stort skulle det vara att vinna på V75?

– Det är alltid roligt att vinna på V75 och det är inte så himla ofta det bjuds på 200 000 kronor i förstapris för kallbloden. Det smäller högt att vinna en V75-final för kallbloden, säger Micael Melander.