Aftonbladet
Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Statistiken: Stora pengar på lördag

Siffrorna talar för att det stora pengar på lördag

Foto: Kanal 75

55 miljoner i potten på lördag och chans att bli miljonär på V75.

Statistiken visar att det brukar bli miljoner Elitloppslördagen.

De senaste fem åren har slutat med jätteutdelning två av åren.

20 miljoner kronor flyttades över från lördagens pott på Gävletravet efter att utdelningen slutat under jackpottgränsen.

Miljonerna flyttas över till den här lördagen då det är dags för Elitloppsfesten på Solvalla – med trav tre dagar i rad.

Det innebär att 55 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare vid lördagens V75.

Statistik från de fem senaste åren visar att omgångarna från tidigare lördagar under Elitloppshelgen brukar kunna bli svåra. Två av de senaste fem årens tävlingar har slutat med stora pengar till V75-spelarna.

Så sent som i fjol slutade värdet för sju rätt på 3,5 miljon kronor och 15 system fick dela på potten.

Lindblom fixade miljoner

Då stod Prima Stella och Carl-Erik Lindblom för den stora skrällen då de vann till över 47 gånger pengarna och chockade spelarna. Den lördagen var det spelare i Norge som hade flyt då de stod för  hela sex av de rätta systemen.

Ett annat av de vinstgivande systemen var inlämnat på atg.se. Den spelaren hade valt att spela V7 – och får därmed 2,5 gånger utdelningen. Vinsten: 8,7 miljoner kronor.

Även V75-tävlingarna 2006 slutade med jätteutdelning då Torbjörn Jansson vann till 40 gånger pengarna med Leader Ås.  Värdet slutade på över nästan 900 000 kronor och 35 spelare satt med alla rätt när sista V75-loppet gått i mål.