Aftonbladet
Dagens namn: Signe, Signhild
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Årets vinnare borde skänka bort pengar”

Foto: ALN

När hon vann Sprintermästaren ifjol skänkte hon en del av prispengarna till Cancerfonden.

Nu uppmanar hästägaren Paula Asterie årets vinnare att göra lika.

– Jag hoppas att jag har startat en bra tradition att man ska hjälpa till lite, säger hon.

När Paula Asteries stjärna You Bet Hornline tog sig vidare till finalen av Sprintermästaren ifjol gick ägaren ut och berättade att hon tänkte skänka en del av vinsten om hennes häst vann finalen.

”Trodde inte på seger”

Robert Bergh och hästen  gick ut och vann loppet – trots att experterna och ägaren inte riktigt trodde att det skulle gå vägen.

– Jag trodde inte på seger innan när man läste om de andra hästarna, han mötte verkligen tuffa konkurrenter. Eftersom han vann på det sättet han gjorde och kryssade bland hästarna var inte det ett bevis på hur bra han var. Jag tycker att han fick visa hur bra han är i Norrlands Grand Prix några veckor efter. Den segern är den som slår högst för mig, berättar hon.

Eftersom Paulas pappa gått bort i cancer ville hon ge en del av prispengarna till Cancerfonden. Efter segern skänkte Paula bort 200 000 kronor till Cancerfonden.

– Jag hade bestämt det en vecka innan att vinner jag så ska jag skänka en del av pengarna till Cancerfonden, säger hon.

Som att vinna drömvinsten

Känslan att vinna Sprintermästaren inför flera tusen åskådare är svår att beskriva.

– Det kändes som att vinna drömvinsten på Lotto. Det var jättekul han var aldrig omnämd och ingen trodde på honom. Det var kul att knäppa dem på nosen.

Fler borde skänka

Nu hoppas Paula att fler gör som hon gjorde och hon uppmanar årets vinnare att skänka bort en slant till något bra.

– Jag hoppas att jag har startat en bra tradition att man ska hjälpa till lite. Jag tycker att det skulle vara fint om den som vinner i år skänker lite av pengarna också. Alla som vinner lopp med stora prissummor skulle hjälpa till lite.