Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Pensionärerna har vunnit över 200 miljoner kr

Lennart ”Byggis” Nyström och Göran ”Mac” Andersson är vänner sedan flera år tillbaka. Nu drar de in miljoner på trav.   Lennart ”Byggis” Nyström och Göran ”Mac” Andersson är vänner sedan flera år tillbaka. Nu drar de in miljoner på trav. Foto: PRIVAT

Tillsammans har pensionärerna Göran, 69,  och Lennart, 75,  vunnit över 200 miljoner kronor på trav.

Nu möter de varandra i en het duell när V75-cirkusen gästar deras hemmabana Jägersro.

– Jag vinner skitlätt, det är ingen tvekan, säger Lennart.

– Han spelar i lingonserien, kontrar Göran.

Båda två är välkända i travkretsar och de är båda några av Sveriges mest framgångsrika spelare. Lennart ”Byggis” Nyström, 75, i Sjöbo är stor hästägare och styrelsemedlem i Jägersro. Han kallas för ”Byggis” eftersom han tidigare drev ett stort byggföretag. Numera är han stor fastighetsägare och äger mellan 700 till 800 fastigheter i Sjöbo, Hörby och Skurup. Att ”Byggis” har varit en framgångsrik travspelare avslöjar siffrorna. Han har spelat in över 100 miljoner kronor och blivit ensam på V75.

– Jag har vunnit en miljon eller mer vid cirka 15 tillfällen. Och jag skulle uppskatta att jag har vunnit en halv miljon eller mer över 50 gånger.

Varje lördag är insatserna på V75 mellan 40 000 och 50 000 kronor, men då är fler med och delar på insatserna.

Har spelet som levebröd

Göran ”Mac” Andersson är precis som Lennart Nyström travfrälst och har i stort sett vigt sitt liv åt travsporten. Den tidigare gymnastikläraren har nu spelet som sitt levebröd. Han har varit mycket framgångsrik och spelat in otaliga storvinster genom åren. Den största vinsten kom för några år sedan när Göran Andersson vann 15 miljoner kronor en nyårsafton. Totalt har ”Mac” vunnit över 100 miljoner genom åren.

– Jag skulle tippa att vi har vunnit en miljon eller mer vid cirka 30 olika tillfällen. Sedan har det blivit väldigt många vinster på över en halv miljon kronor. Där har jag faktiskt tappat räkningen, har han berättat i en tidigare intervju med Trav365.

”Han är ur form...”

På lördag möter de två vännerna varandra i en V75-duell när tävlingarna avgörs på deras hemmabana Jägersro utanför Malmö. Och båda tror på sig själva i duellen.

– Lennart spelar i lingonserien! Den som har mest tur vinner, så är det med trav, säger Göran ”Mac” Andersson.

– Jag vinner skitlätt, det är ingen tvekan. ”Mac” är ur form, ska skulle vilja likna honom med det svenska handbollslandslaget, säger Lennart Nyström självsäkert med ett skratt.

Här till höger hittar ni de två spelarnas V75-system inför lördagen.