Aftonbladet
Dagens namn: Elise, Lisa
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Segerglädjen: ”Det här betyder allt...”

Foto: kanal75

Högt tempo, en perfekt styrning av Örjan Kihlström och bäst fart till slut.

Roger Walmanns Pojke Kronos vann Ulf Thoresens Minneslopp på Jarlsberg.

– Det är tack vare Ulf jag står här i dag, sa en rörd och tårögd Roger Walmann i vinnarcirkeln efter storsegern på sin gamla hemmabana.

Det blev svenskt på första, andra och tredjeplats i Ulf Thoresens Minneslopp under söndagen.

Vann gjorde Roger Walmanns treåriga talang Pojke Kronos.

Och det var en mycket speciell och känslosam seger för norrmannen, som har sin träningsverksamhet i Sverige.

Anledningen: Walmann och Thoresen hade ett samarbete och de båda kände varandra väl.

Efter segern värd 600 000 norska kronor kunde inte Walmann hålla tårarna tillbaka.

– Det betyder allt för mig. Det är tack vare Ulf jag står här i dag. Just nu kan jag nästan inte sätta ord på det här, om jag ska vara helt ärlig, sa en mycket tagen Roger Walmann i vinnarcirkeln och torkade tårarna som rann längs med kinderna.

Lucka på beställning

Själva loppet blev en fartfest. Frode Hamre laddade vad som gick med sin talang Xquisite Chocolate från start och kunde, knappt men säkert, ta sig förbi förhandsfavoriten Nato Dream med Stefan Melander. Men Melander var inte nöjd med någon ryggresa, han styrde på direkt och fick överta spets, men fick en väl pigg häst på kuppen. I tredje invändigt satt Örjan Kihlström och myste med Pojke Kronos, som på banan inte agerar som någon liten grabb.

Och när luckan kom som på beställning i den sista svängen var det ingen konkurrent som hade något svar. Segern blev till slut enkel.

Tvåa blev Svante Båths Quid Pro Quo och Ulf Ohlsson efter ett tappert lopp först utvändigt. Trea blev Stefan Melander och Nato Dream efter att ha gått i ledningen i stort sett hela loppet.