Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Den här helgen är helig för mig”

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Han är uppvuxen på Axevallas travbana.

I helgen ska Rickard Hansson, 21, jobba, festa och spela under hemmabanans superhelg.

– Stämningen är galet bra, den här helgen är helig för mig, säger Hansson.

I helgen är det dags för Axevallas årliga trippeltrav. Under fredag, lördag och söndag, festar tiotusentals travfans samtidigt som de följer spännande travlopp.

”Hamnar lite i skymundan”

Rickard Hansson, tidigare storvinnare på V75 och känd travprofil, är uppvuxen på Axevallas travbana och var med pappa på trav redan som tvååring. Han är alltid på plats under hemmabanans stortrav, och bjuder nu Trav365:s läsare på sina bästa vinnare under de tre travdagarna.

– Den här helgen är helig för mig. Det är fest i dagarna tre, och stämningen är helt galet bra. Vissa har den här helgen som sin största travhelg, men det tror man inte då de hamnar lite i skymundan. Jag är riktigt laddad och hoppas vinna fina pengar i helgen, säger 21-åringen.

Vart är ditt smultronställe under helgen? Vart ska man sitta för att se bäst?

– Kommer man tidigt är det förstås på uteläktaren 100 meter från mål. Annars kan man sätta sig med en stol nere vid banan där man ser bra. Ska man sitta på campingen ska man sitta mitt på rakan för att se så bra som möjligt. Jag kommer mingla runt lite, och hoppas kunna träffa lite sköna travmänniskor, säger Hansson som här under bjuder på sina bästa vinnare.