Aftonbladet
Dagens namn: Magnus, Måns
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Butikens succé: ”Folk är galna”

Miljonvinnaren på V75 hade svårt att tro sina ögon – i söndags kom han in i spelbutiken i Sigtuna för att få det bekräftat.

– Han var chockad, men blev väldigt glad när han fick vinsten på 1,6 miljoner, säger Anita Grede i butiken.

Dagen efter gjorde butiken succé igen – Tomas Brolins vikarie drog in en ny storvinst.

Pressbyrån i Sigtuna är en av Sveriges hetaste spelbutiker just nu. Det började i lördags när en spelare satsade 144 kronor på Harry Boy. Systemet klarade alla skrällarna på V75 på Axevalla och den totala vinsten blev 1 628 550 kronor. Vinnaren är stamkund i butiken, men brukar inte spela på trav så ofta.

– Han hade gjort en Spik-Harry som gav sju rätt. Han var chockad och kunde inte riktigt tro på att han hade vunnit, så i söndags morse kom han in i butiken för att få det bekräftat. Jag matade in hans bong och kunde glädja honom med att det stämde. Han blev väldigt glad, även om han på svenskars sätt är lite återhållsam, berättar Anita Grede i butiken.

Brolins ersättare fixade vinst

Men det här var bara början till superhelgen för Pressbyrån i Sigtuna. I söndags hoppade Christoffer Billing in och tippade extra V75 för butikens andelsspel, i stället för fotbollsprofilen Tomas Brolin som tippar de ordinarie omgångarna. Och vilket succéinhopp det blev för Billing.

– Vi hade 10 andelsspelare som tillsammans fick sju rätt. De fick 15 109 kronor var. Det är fantastiskt kul, vilken succé.

Efter vinstregnet har det blivit rena partystämningen i butiken.

– Kunderna är som galna, butiken är full med blommor och det är rusning till vårt andelsspel på V86 nu på onsdag, berättar Anita Grede.