Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

V75 fyller 19 år – firar med jackpott

Foto: Kanal 75

V75 fyller 19 år på lördag.

Det firas med jackpott på spelet och chans att vinna 52 miljoner om du blir ensam med alla rätt.

 – En ensam vinnare med sju rätt skriver in sig i miljonutdelningshistoriken, men vi tycker det är lika roligt om det blir 50 nya miljonärer i stället för en, säger Kent Öhlander, försäljnings- och marknadsdirektör på ATG.

Helgens V75-tävlingar på Bergsåker slutade med jackpott på fem rätt vilket innebär att potten flyttas över till den här lördagens tävlingar på Jägersro.

Då ligger 52 miljoner kronor i potten. Inte nog med det så fyller V75 19 år och dessutom är det premiär för VM i V75 2012.

Den allra första V75-omgången avgjordes den 30 oktober 1993 på just Jägersro.

– 1993 brottades travet med sjunkande omsättning på lördagens V65-spel. Någonting behövdes göras. Svaret blev V75 och jackpott. Det blev succé, berättar ATG:s vd Remy Nilson.

Genom åren har V75-spelet skapat flera miljonvinnare och bara i år har 109 spelare blivit miljonärer på spelformen.

Kan bli historisk

Den allra största vinsten på V75 kom en jackpott-omgång den 27 februari 2010 på Axevalla då en man från södra Sverige blev ensam med alla rätt och spelade in 67 miljoner kronor.

– En ensam vinnare med sju rätt på lördag skriver in sig i miljonutdelningshistoriken, men vi tycker det är lika roligt om det blir 50 nya miljonärer i stället för en, säger Kent Öhlander, försäljnings- och marknadsdirektör på ATG.

Det allra första V75-loppet vann topphästen Copiad tillsammans med sin tränare och kusk Erik Berglöf. Copiad som fick avsluta sina dagar förra veckan då hästen avlivades 23 år gammal.

Vid lördagens V75-tävlingar får publiken se Lutfi Kolgjinis stjärna Raja Mirchi. Hästen går ut i V75-1 och blir stor favorit till segern.

– Raja Mirchi är en undantagshäst och jag hoppas kunna visa upp honom i bästa tänkbara skick på min hemmabana och målsättningen är givetvis att vinna, säger han.