Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Titta här, tränarna till Rikstravet 2013

Foto: kanal75

Här är tränarna till kommande säsong av Rikstravet.

Lutfi Kolgjini och Per Lennartsson är de stora namnen.

– Jag siktar på att vinna. Det gör jag alltid, berättar Stall Skånes tränare Lutfi Kolgjini.

Under onsdagen blev det klart vilka 20 tränare som är med i Rikstravet 2013. Största namnen är Lutfi Kolgjini som representerar Stall Skåne och Per Lennartsson som tar hand om Stall Stockholms häst. Tillsammans med 18 andra svenska travtränare ska de tävla om äran och förstapriset som är en stor segerfest för stallets delägare.

– Jag kan tänka mig att många tycker det vore en fjäder i hatten att vinna över en stortränare som mig, men jag siktar på att vinna. Det gör jag alltid, berättar Stall Skånes tränare Lutfi Kolgjini i ett pressmeddelande.

”Väldigt positivt”

Men man behöver inte vara en stortränare för att ta hem Rikstravet. Alla tävlar med samma budget och har samma uppdrag. André Eklund från Stall Göteborg är en av landets unga lovande tränare som nu tar upp kampen med de etablerade topptränarna.

– Som nyetablerad tränare är det väldigt positivt med den uppmärksamhet som Rikstravet för med sig. Jag kommer att göra allt för att bjuda de andra på en riktig match, så att segerfesten firas i Göteborg, säger André Eklund.

400 kronor

Den 5 november klockan 10.00 släpps andelarna till Rikstravet 2013, där 20 olika stall tävlar mot varandra med varsin treårig travhäst. Totalt 1 000 andelar per stall släpps, för vardera 400 kronor. Men det gäller att vara på hugget, det har hänt att vissa stall sålt slut på bara några minuter.

Läs mer om Rikstravet HÄR.