Aftonbladet
Dagens namn: Bartolomeus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Enormt stort intresse”

Hysterin för att äga en häst i Rikstravet fortsätter.

När andelarna till Rikstravet släpptes under måndagen sålde Stall Skåne slut på fem minuter.

För tillfället är sex av stallen fulltecknade.

– Det är enormt stort intresse för Rikstravet i år igen, vilket vi är väldigt glada för, säger Henrik Högström, projektledare för Rikstravet.

Under måndagen släpptes andelarna i Rikstravet 2013. 

I år är två större travtränare med; Per Lennartsson och Lutfi Kolgjini. Många av svenskarna ville ha en del i just deras stall och det gjorde att andelarna sålde slut på några minuter.

Fortast gick det för Stall Skåne (Lutfi Kolgjini) som sålde slut på fem minuter. Några minuter senare var Stall Stockholm (Per Lennartsson slutsålt).

– Sex stall är slutsålda just nu. Stall Skåne, Stockholm, Halland, Uppland, Göteborg och Gästrikland. 14 stall har andelar kvar. Totalt antal sålda andelar just nu är över 12 000 stycken, säger Henrik Högström.

”Varit kö”

Ute hos spelombuden i landet har trycket varit högt.

–  Det har varit kö på många ställen vid släppet klockan 10.00 men det är såklart tråkigt att förväntansfulla personer inte hann få någon andel i sitt favoritstall innan det blev fulltecknat, säger han.

Pågår en felsökning

Hos en del av ATG-ombuden fungerade inte tekniken vilket gjorde att kunder inte hann köpa en andel i sitt favoritstall. Under dagen har besvikna kunder hört av sig både via mail och telefon.

– Det pågår just nu en felsökning om vad som har hänt och vi hoppas att den blir klar så fort som möjligt. Dock förstår vi att oavsett vad den kommer fram till, så känner de som inte hann få sin andel både frustration och besvikelse. Det beklagar vi djupt, säger Henrik Högström.