Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Sportbladets V75-tips

Så tippar experten

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens tävlingar på Jägersro.

Den här veckan tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

V75-1

Loppet

Två toppstayers för klassen ser i första hand ut att ­göra upp.

Tipsettan

Udo’s Oiler var grym senast. Att det är 500 meter längre nu är bara en fördel för honom. Bra chans igen.

Motbuden

Om Udo’s Oiler är stark så är nog Yamani Hornline ännu starkare. Frågan är dock om han är tillräckligt stark för att knäcka Udo’s ­Oiler med en tyngre resa. Gangster Advice kan profitera på om de två tidigare nämnda skulle köra stenhårt mot varandra, det är nog det som krävs om en tredje häst, och då främst alltså Gangster Advice, ska komma in i matchen.

Skrällbudet

Pif är den av dem som vi inte nämnt som vi främst vill varna för. Det är framför allt läget som talar för henne.

Spetsbudet

Det är väl ingen som är beredd att ta emot Udo’s Oiler?

! Statistik­vinnaren

Gangster Advice.

V75-2

Loppet

Lurigt när fyraåringar ska försöka ta 20 meter på treåringar. Men högintressant!

Tipsettan

Fascination blir nog ett flitigt anlitat singelstreck. Vi är de första att erkänna hennes talang men vi vill också se henne lösa en uppgift där hon inte får ­något gratis, och det borde hon inte få här. Såvida hon inte blåser till ledningen.

Motbuden

Edward Ale ­avslutade grymt bra i lördags. Täta starter – hur slår det? ­Dreams Take Time visade sitt kunnande senast.

Skrällbudet

Glöm inte fine Perfect Power.

Spetsbudet

Barracuda River har aldrig haft framspår i voltstart men borde kunna öppna bra. Det gör säkert Fascination också, men vi tror (läs: gissar) att Barracuda ­River är spetsfavorit från sitt fina spår. Dreams Take Time kan kanske också blanda sig i det hela.

! Statistik­vinnaren

Fascination.

V75-3

Loppet

Tvååringstävlande borde förbjudas. Nugget’s Face är favorit i Svensk Uppfödningslöpning.

Tipsettan

Lättravande Nugget’s Face har vunnit fem av sju starter. Hon har gått 1.14-tider och om hon tagit loppen på rätt sätt kan hon nog sänka lite till.

Motbuden

Västerbo Love­boat visar en härlig styrka. Vann på kort distans senast och kan göra det igen även om distansen är till hans nackdel. Poochai vill ha rygg ledaren och hårt tempo. Re Doc har visat stor talang men också, redan nu, vissa tecken på att vara lite sliten. Kan ändå inte nonchaleras.

Skrällbudet

Bandit Hornline är en fin travare, om han får smyga med samtidigt som de bästa duellerar kan det gå.

Spetsbudet

Högst troligt Nugget’s Face.

! Statistik­vinnaren

Västerbo Loveboat.

V75-4

Loppet

Bästa hästen har sämsta spåret.

Tipsettan

Nougat Ås kom aldrig in i matchen senast men han såg väldigt laddad ut. Vi är inne på att han kan svara ut värsta konkurrenten och då är mycket vunnet.

Motbuden

Vitamin M. är en riktig flygmaskin. Hon är bara tre år men i våra ögon är hon redan den bästa hästen i det här fältet. Spåret är dock en svår motståndare, trots att Vitamin M. kan öppna mycket bra. Queen Koea är ett tidigt bud på sin startsnabbhet samt fina form. Search Launcher har utvecklats på slutet och ett fortsatt kliv uppåt kan placera honom i segerstriden även här.

Skrällbudet

Apollo Hornline är en mycket bra häst.

Spetsbudet

Queen Koea är snabb ut. Inte säkert att hon ­släpper, ens till Nougat Ås och Vitamin M. som båda kan komma farande in i första sväng.

! Statistik­vinnaren

Vitamin M..

V75-5

Loppet

Om vår tipsetta är som senast … Ja, då får de andra svettas. Är han lite sämre är det här ett öppet lopp.

Tipsettan

Att King Creole E.P. kunde plocka ner favoriten Prey Frontline trots att denne fått bestämma senast var synnerligen imponerande. Det dröjer nog ett tag innan King Creole E.P. slår i taket och den här gången får han vårt fulla förtroende.

Motbuden

Den som garderar bör inte snåla med strecken. Sem Jafet gick bra i ­samma lopp som vår tipsetta senast. Remee la Marc har sex raka segrar i Norge. Inledde karriären i Sverige där hon bland annat visade att hon kan öppna bra. El Mago Pellini är bara tre år men van vid hårt motstånd.

Skrällbudet

Omaha är en häst som vi gillar; tycker att han visar väldigt fin inställning.

Spetsbudet

Hurricane Blue och Bam Bam Walker är snabba ut.

! Statistik­vinnaren

King Creole E.P..

V75-6

Loppet

Rivigt sprinterlopp där det borde bli rusning från start.

Tipsettan

Sune Palema har hög kapacitet men blandar och ger. Kan han ­hålla ledningen är mycket vunnet. Det är dock inte säkert att han kan och dessutom kan det kosta mer än det smakar.

Motbuden

Vinnalt Herkule var moralisk vinnare senast. Kan ta revansch direkt, oavsett om han når ledningen eller får en annan resa. Prawns har inte vunnit många lopp i år men här kan han, med lite flyt, och det ser ut att kunna bli bra, dubbla segerskörden.

Skrällbudet

Caliber T.T. svarade för en bra insats i skymundan i lördags. Tar han det loppet på rätt sätt kan det bli bra här.

Spetsbudet

Här kan det bli åka av. Sune Palema är inte lätt att ta en längd på, men hästar som Vinnalt Herkule, Vic­toria Island och framför allt Conchita Exclusive är å andra sidan hästar som kan ta en längd på de flesta.

! Statistik­vinnaren

Sune Palema.

V75-7

Loppet

Spår och distans fick avgöra var tipsettan skulle hamna.

Tipsettan

Stjärnan Yarrah ­Boko har kommit tillbaka starkt efter sin skada. Han är den klart mest meriterade hästen, men är han bättre än Saston som är på stadig uppgång? Vi får se på lördag, men distansen är en fördel för Yarrah gentemot Saston.

Motbuden

Hade distansen varit 500 meter längre hade vi nog gett tipset till Saston. 2 140 kan vara i kortaste laget för att Sastons styrka ska ge utslag. Strong Boy D.E. och Classic Grand Cru får båda fina smygresor.

Skrällbudet

Dont Wear Pjs får smyga med i draget.

Spetsbudet

Strong Boy D.E. och Classic Grand Cru är snabbast första biten men när Yarrah Boko och Saston kommer ångande är de villiga att släppa. I kraft av spåret säger vi knapp fördel Yarrah Boko.

! Statistik­vinnaren

Saston.