Aftonbladet
Dagens namn: Jon, Jonna
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Här slår Svanstedt sitt eget REKORD

REKORD-ÅKE Här slår Åke Svanstedt sitt eget rekord. I och med segern med Harpos Hitsville på Åby har han nu kört in mer pengar än förra året.   REKORD-ÅKE Här slår Åke Svanstedt sitt eget rekord. I och med segern med Harpos Hitsville på Åby har han nu kört in mer pengar än förra året.

Åke Svanstedt har slagit rekordet för mest inkörda pengar som tränare i Sverige någonsin.

På Åby i dag passerade han sin tidigare rekordsiffra på 45 476 622 kronor.

– Det känns bra. Man försöker hela tiden utvecklas. Slutar man fundera på det är man nog färdig tror jag, säger Åke Svanstedt efter loppet.

Han kom hem från två och en halv veckas semester i Vero Beach, Florida, i söndags.

Efter det har Åke Svanstedt dragit igång tävlandet i ett rasande tempo. Under måndagskvällen hade han stor show direkt på Mantorpstravet.

I dag fortsatte succén på Åby då banan körde lunchtrav.

”Strålande gjort”

Svanstedt vann två av V4-loppen och körde totalt in 54 000 kronor på någon timme. Det innebär att han nu har slagit fjolårets rekordsiffror på inkörda pengar som tränare.

Vilket innebär nytt svenskt rekord.

Förra året sprang hästarna i stallet in 45 476 622 kronor.

Nu är Åke uppe i 45 502 774 kronor, alltså 26 152 kronor mer än förra året, med mer än en månad kvar av året.

– Det är strålande gjort det, och det är ju en bit kvar av året. Det är fantastiskt bra gjort som sagt, säger Jan-Olof Molin, expert i ATG Live.

Åke själv var så klart nöjd med bedriften.

– Det har gått bra sen jag kom hem från semestern. Det känns bra. Man försöker hela tiden utvecklas. Slutar man fundera på det är man nog färdig tror jag, säger Åke Svanstedt efter segerloppet med Harpos Hitsville på Åby.

130 000 kronor  per dag

Tränaren har tidigare nämnt att han gärna vill nå drömgränsen på 50 miljoner kronor inkört på ett år. Med tanke på att han bör vara utvilad och taggad, och börjar i detta tempo efter semestern kanske inte det är ett orealistiskt mål.

Om han ska nå den milstolpen måste stallet köra in cirka 130 000 kronor, per dag, till den 31 december.

Tufft – men med Åke Svanstedt vet man aldrig...

Totalt har Åke Svanstedts hästar tjänat drygt 366,6 miljoner kronor under 2000-talet, bara Stig H Johansson är bättre med nästan 405,5 miljoner kronor.