Aftonbladet
Dagens namn: Gerhard, Gert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Ägarna som får dela på 3,1 milj

Dags att dela ut vinsten från Rikstravet 2012 – så mycket får varje delägare

Rikstravet Delägarna till Charles Boko, Stall Gästrikland får allra mest när det är dags för utbetalning i Rikstravet 2012.   Rikstravet Delägarna till Charles Boko, Stall Gästrikland får allra mest när det är dags för utbetalning i Rikstravet 2012. Foto: ALN

Här är hästägarna som får dela på  3,1 miljoner kronor.

Nu i december delas ”vinsten” ut till alla delägare i Rikstravet.

Mest får ägarna i Stall Gästrikland som får 348 kronor per andel.

3,1 miljoner kronor. Så mycket pengar ska betalas ut till alla delägare i Rikstravet 2012.

I mitten av december är det tänkt att pengarna ska komma in på delägarnas ATG-konton. De får dela på pengarna som hästen sprang in och det hästen såldes för på auktionen.

I år är det inte lika stora summor som när Gitano såldes 2010 och ägarna i stall Stall RIX FM Halland fick dela på över två miljoner kronor. Varje person fick 2 300 kronor. I år får delägare i stall Gästrikland mest pengar in på sitt konto då varje person/andel får 348 kronor.

”Är glädjande”

Många har även bestämt sig för att stanna kvar som ägare på sina hästar. Närmare 1 000 personer fortsätter att äga sina hästar.

– Målsättningen med Rikstravet är att visa hur roligt det är att äga häst tillsammans och då är det glädjande att så många väljer att fortsätta som hästägare efter tävlingen, säger Henrik Högström, projektledare för Rikstravet.