Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

V75-yran vid jul – chans på superpott

Travfansen kan se fram emot fyra V75-omgångar på åtta dagar.

V75-festen kan avslutas med en stor superpott.

Under julveckan kommer nämligen alla eventuella jackpottar gå till V75-finalerna på Solvalla den 29 december.

Travpubliken har några händelserika dagar framöver. Innan, under och efter jul ska fyra V75-omgångar avgöras på åtta dagar.

Startskottet är lördagens V75-tävlingar på Axevalla.

– Lördagsomgångarna på Axevalla den 22:a december och Solvalla den 29:e december är normala. Den 23:e är det Extra V75 med uppesittarkväll på Solvalla och Annandag jul kör vi Extra V75 på eftermiddagen på Solvalla, säger Kent Öhlander, försäljnings- och marknadsdirektör på ATG.

Samlar ihop jackpottar

Värt att veta är att om det skulle bli jackpott under de här dagarna fördelas de på ett annorlunda sätt.

– Det intensiva tävlandet under veckan gör det motiverat att samla ihop eventuella jackpottar till ett enda tillfälle och ATG har valt att lägga dessa till V75-finalerna på Solvalla den 29 december, berättar Kent Öhlander.

Om det skulle bli jackpott den 22 december, den 23 december och den 26 december, kan V75-spelarna se fram emot en stor pott vid V75-finalerna.

– Om det mot förmodan skulle bli jackpott tre V75-omgångar i rad, då tror vi att vi landar på en siffra på rekordet för en ensam vinnare på V75, runt 67 miljoner kronor. Men det är svårt att uppskatta omsättningen för tre V75:or som ligger så pass tätt, säger Kent Öhlander.