Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Kihlström kör i franska storloppet

Så blir helgens lopp

Det blir inga svenska hästar i söndagens franska storlopp Grand Criterium de Vitesse.

Däremot en svensk kusk.

- Det var lite överraskande, men det ska bli roligt, säger Örjan Kihlström som åker ner till solkusten för att köra Save the Quick.

På söndagen avgörs Frankrikes största lopp över engelska milen: Grand Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer med cirka 800 000 kronor till vinnaren.

För första gången sedan 2006 blir det utan svenska inslag, i alla fall fyrbenta.

Örjan Kihlström har fått förtroendet att köra Frank Leblanc-tränade stoet Save the Quick.

- Jag fick frågan i början av veckan och det var en glad överraskning. Jag antar att det beror på att det gick bra förra gången, säger Kihlström som satt upp bakom stoet i Masters-finalen på Solvalla i fjol då ekipaget slutade målfotoslagen tvåa bakom Sebastian K.

– Hon gjorde ett riktigt bra lopp den gången och var dessutom väldigt trevlig att köra. Nu har hon väl inte visat samma toppform i vinter, men enligt tränaren ska den vara på väg uppåt igen.

Kuskvalet kan vara en indikation på att vi får se duon tillsammans på nordligare breddgrader i vår.

– Jag vet att det finns lite planer på att hon ska komma hit och tävla i Norden, men inte mycket mer än så. Vi tar det här loppet först, säger Kihlström.

Söndagens lopp har samlat en stor del av den inhemska eliten kryddat med italienska inslag, även om de två riktiga tungviktarna Ready Cash och Royal Dream lyser med sin frånvaro.

Robin Johansson/kanal 75