Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

”Jag har en riktig bomb att bjuda på”

Han är en av världens skickligaste travspelare.

Öivind Gröstad, 49, har spelat in minst en miljon kronor netto varje år – de senaste 13 åren.

Han hjälper även sina kunder att bli miljonärer med sina vinnare.

Nu avslöjar tipsgurun sina bästa drag inför V75 på Momarken.

– Jag har en riktig bomb att bjuda på, säger Öivind Gröstad.

Den norske storspelaren har hållit på med trav i 43 år. Han lever på spel och att hjälpa andra att vinna stora pengar på trav. Öivind Gröstad driver den mycket respekterade ”Travfaktatelefonen” i Norge, som är en tipslinje där han säljer information och analyser till travlopp. Den finns även på internet och omsätter fem miljoner kronor per år. Öivind Gröstad har gjort dundersuccé och inte bara dragit in stora vinster till sig själv utan har även sett till att många av hans kunder har blivit rika på tipsen. Gröstad hjälpte nyligen en man - vilken hade köpt hans tips - att bli ensam vinnare på V75 i Norge som tog hem hela potten på tio miljoner kronor.

”Fantastiskt roligt”

– Det var fantastiskt roligt. Han som vann hade spelat för 1 100 kronor och tagit med två av skrällarna som jag hade som drag och rankat etta. Det är många som har blivit miljonärer på mina tips, säger Öivind Gröstad.

Gröstad har varit spelare på heltid i många år och klarat sig sensationellt bra. Man kan jämföra honom som en professionell idrottsman när det gäller arbetet och han lämnar ingenting åt slumpen. Det har också resulterat i fantastiskt vinster. Han har varit ensam vinnare på V75 i Norge två gånger, 1999 och 2001. Han har även tagit hem jackpotten på V64 på Solvalla på 6,1 miljoner för ett antal år sedan.

– Det är en obeskrivlig känsla att vara ensam vinnare. Mina största vinster är på 13, tio och sex miljoner kronor. Jag har även varit ensam vinnare på V5 flera gånger, säger Öivind Gröstad.

Vad är hemligheterna bakom framgångarna?

–  Man måste först och främst ha den rätta feelingen. Sedan måste man jobba stenhårt för att hitta de riktiga godbitarna. Jag viker 80 procent av mitt liv till det här och det gäller att läsa all information som finns och se alla travlopp själv. Jag håller på med det här varje dag, från tidiga mornar till sena kvällar.

– Ett travlopp måste man se mellan åtta till tio gånger för att kunna analysera allt och klocka olika hästar. Visst kan det vara skönt att se en bra film en lördagskväll men då lägger jag hellre två till tre timmar genom att titta om på V75-loppen flera gånger. Det ger mer valuta, säger han och skrattar.

– Sedan är det viktigt att vara pigg och för att kunna hålla mig ajour så tränar jag på gym åtta gånger i veckan. Det går inte att bara sitta framför datorn hela dagarna utan man måste se till att vara klar i huvudet också. Jag är även måttlig med alkohol och dricker väldigt sällan.

– Inför varje V75-omgång lägger jag ner cirka 30 timmars arbete innan jag är riktigt nöjd.

Tjänar en miljon/år

Öivind Gröstads stenhårda arbete har också gett resultat genom åren. Hans smått fantastiska målsättning infrias också år efter år.

– Som spelare har jag som målsättning att tjäna minst en miljon kronor skattefritt varje år. Det har jag lyckats med de 13 senaste åren, säger han.