Aftonbladet
Dagens namn: Brynolf
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Här vann kunden över 3,5 miljoner – med Harry Boy

Skrällomgången på Dannero gav miljonvinst

Ingen spelare fick åtta rätt på V86.

Men hos Ica Kvantum i Lidköping fixade datasystemet Harry Boy över 3,5 miljoner kronor i vinst till en kund efter att ha prickat in två sjuor.

Ännu är den nyblivna storvinnaren hemlig.

– Det är mycket turister i stan nu, det kan vara vem som helst som vunnit, säger Ann-Christin Falk i butiken.

Personalen hos Ica Kvantum i Lidköping är glada efter att en av deras kunder vann storvinsten på V86. Någon har köpt en Harry Boy och blev miljonär.   Personalen hos Ica Kvantum i Lidköping är glada efter att en av deras kunder vann storvinsten på V86. Någon har köpt en Harry Boy och blev miljonär. Foto: Privat

Onsdagskvällens tävlingar på Dannero bjöd på stora skrällar och när sista loppet gått i mål var ingen spelare kvar med alla rätt. Det innebar att det blev jackpott och miljonerna flyttas över till nästa onsdag då V86 avgörs på Solvalla igen.

Värdet för sju rätt slutade på 822 141 kronor – men det var bara en spelare i landet som lyckades med den bedriften. Spelarens kupong var en Harry Boy, inlämnad hos Ica Kvantum Hjertbergs i Lidköping.

En av deras kunder hade köpt en Harry Boy för 96 kronor som innehöll fyra spikar. Kupongen hade två rader med sju rätt och även 32 rader med sex rätt. Det gjorde att vinsten blev 3 562 586 kronor.

”Är fantastiskt”

Under torsdag förmiddag hade vinnaren ännu inte gett sig tillkänna.

– Det är fantastiskt med en storvinst. Vi vet inte vem det är, vi har inte sett eller hört något. Förhoppningsvis kommer vederbörande in till butiken under dagen, säger Sofia Larsson i butiken.

Även hennes kollega Ann-Christin Falk hoppas att Harry Boy-vinnaren kommer in till butiken.

– Vi är nyfikna på vem det kan vara som vunnit och vem av oss som körde ut kupongen, säger hon.

”Smidigt med Harry Boy”

Deras spelavdelning är kända för just Harry Boy – 2009 fick de ta emot pris som årets Harry Boy-ombud vid ATG:s årliga ombudsgala.

– Vi säljer mycket av Harry Boy. Det är lätt för kunderna att spela Harry Boy, det är smidigt för dem att bara välja vad de vill spela på och för hur mycket, säger Sofia.