Aftonbladet
Dagens namn: Maurits, Moritz
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Så följer du Hästgalan

Trav365 sänder festen live på lördag kväll

En av programledarna för Hästgalan är Jessica Almenäs. 2013 tog travtränaren Stefan Melander hem titeln Årets tränare i år är Robert Bergh, Lutfi Kolgjini, Åke Svanstedt samt Roger Walmann nominerade.   En av programledarna för Hästgalan är Jessica Almenäs. 2013 tog travtränaren Stefan Melander hem titeln Årets tränare i år är Robert Bergh, Lutfi Kolgjini, Åke Svanstedt samt Roger Walmann nominerade. Foto: Kanal 75

På lördag ska travstjärnorna hyllas på Hästgalan.

Du kan följa allt här på Trav365 då vi livesänder festen på sajten.

Häng med från klockan 19.45 för att se alla vinnare.

Efter lördagens V75 på Solvalla drar festligheterna igång på Stockholm Waterfront där fjolårets bästa tränare, kuskar och hästar ska hyllas på Hästgalan.

I år har galan tre programledare; travprofilerna Jessica Almenäs och Åsa Elmroth samt komikern Mårten Andersson.

Hästgalan kommer inte att sändas i tv – men i stället kan du följa allt här på Trav365.se eller Atg.se.

Tio titlar delas ut

– Det som är helt nytt i år är att den första delen är i en teater, gästerna sitter inte och äter middag utan de ser hela showen och nästan alla titlar i första delen. Det är tio titlar som delas ut och det är det som kommer sändas på Trav365.se och Atg.se. Vi har några hederspriser som vi delar ut under middag. Det blir bra underhållning och en del överraskningar som jag inte tänker avslöja. I år har vi en ny programledare med Mårten Andersson, så det ska bli spännande, säger Annette Mörk, producent för Hästgalan.

Maharajah och hans seger i Prix d'Amerique för snart två veckor sedan har varit den stora snackisen inom travet. Kommer ni uppmärksamma Maharajah på något sätt?

– Vi kommer göra något på det, men jag säger inte vad, säger hon.

Här är tiderna för sändningen:

Klockan 19.45-21.15 på Trav.365.se samt Atg.se