Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Jätteköpet säljs – på nätauktion

”Vi vill inte vill släppa honom för under sexsiffrigt belopp”

Enkai Boko köptes för 810 000 kronor, nu ska hästen säljas till högstbjudande på nätet.   Enkai Boko köptes för 810 000 kronor, nu ska hästen säljas till högstbjudande på nätet. Foto: Privat/Asvt.se

Auktionsdyringen Enkai Boko, som köptes för 810 000 kronor, säljs – på nätet.

För två år sedan blev hästen dyrast på Kriterieauktionen – nu vill ägaren bli av med honom.

– Jag väljer att sälja då jag behöver lite pengar samt att hästen behöver några månader till på sig innan han är startklar, säger Daniel Hesser.

2012 köptes hingsten efter From Above och Winchat Boko, då ett år, in på Kriterieauktionen.

Och Enkai Boko var inte vilken häst som helst, han blev dyrast av alla som gick in i ringen då prislappen landade på 810 000 kronor.

”Behöver mer tid”

Ägaren Daniel Hesser hade givetvis stora förhoppningar på sitt nya superköp, men det har strulat för den nu treåriga hästen och han har inte kommit till start.

Nu väljer ägaren att sälja dyrgripen – på nätauktion – i kväll.

Asvt, Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen, arrangerar då och då auktioner på nätet, och i kväll är åtta hästar ute för försäljning, en av dem är Enkai Boko.

– Det är en jättefin häst, en riktig blänkare exteriört, men han behöver lite mer tid på sig då han fick vila lite i fjol somras så jag tror att detta är en häst för den som har tid till att vänta på kval och start till sommaren, säger Daniel Hesser.

”Svårt att veta vad han är värd”

Varför säljer du?

– Jag väljer att sälja då jag behöver lite pengar samt att hästen behöver några månader till på sig innan han är startklar.

Vad vill du ha för honom?

– Det är svårt att veta vilket pris han är värd, det får marknaden bestämma, men klart att vi inte vill släppa honom för under sexsiffrigt belopp.