Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Hästarna slåss om dubbla prispengar

Travfest på Jägersro med dubbla V75:or och finaler i Derbyt och StoDerbyt.

Här är hästarna som kan få dubbla prispengar i helgens storlopp.

– Det är de stora potterna som tilldrar sig kapitalet, skriver Lutfi Kolgjini.

Archangel Am är en av nio hästar som kan ta hem dubbla prispengar på söndag.   Archangel Am är en av nio hästar som kan ta hem dubbla prispengar på söndag. Foto: Kanal75

Nio hästar, fem i den öppna klassens Derby och fyra i StoDerbyt, är anmälda till den så kallade Premiechansningen, som innebär att man avstår ett bidrag på 20 000 kronor, men istället är med och tävlar om dubbla prispengar med sin häst i ett antal stora unghästlopp.

”Självklart att köra om de stora pengarna”

Det betyder att flertalet hästägare kan kamma hem storkovan på söndag på Jägersro. I Svenskt Travderby är det nämligen två miljoner kronor till vinnaren. Skulle någon av hästarna som är anmälda till Premiechansningen ta hem loppet tar de alltså hem fyra miljoner kronor.

– För mig och mina hästägare är det självklart att avstå från bidraget och i stället vara med och köra om de stora pengarna. Det är de stora potterna som tilldrar sig kapitalet, skriver Lutfi Kolgjini i sin krönika i Sportbladet, och syftat till sin finalist Archangel Am som siktar på fyra miljoner på söndag.

Stona jagar två miljoner kronor

Förstapriset i StoDerbyt är en miljon kronor och de fyra stona som är med i Premiechansningen jagar en vinst på två miljoner kronor.

Här nedan ser du vilka hästar som tävlar om dubbla prispengar på Jägersro