Aftonbladet
Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Lugnande beskedet: 'Kommer kunna tävla'

Sportchefen Mats Ahlkvist.   Sportchefen Mats Ahlkvist. Foto: Kanal 75

Uppladdningen inför helgens travfest var inte den bästa för Jägersro.

De drabbades av översvämningar på grund av regnovädret i södra Sverige.

Men banan kommer med lugnande besked – redan inför dagens tävlingar.

– Vi har lite jobb kvar, men kommer att kunna tävla som vanligt ikväll. All teknik har testats och det finns stallplatser till alla tillresta hästar, säger sportchefen Mats Ahlkvist.

Skyfallet över södra Sverige drabbade Jägersros travbana och sedan i måndags har man arbetat hårt med att få bort vattnet. Bland annat har tv-studion och datahallen varit översvämmad med ett vattendjup på upp till en halv meter. Även flera av stallarna var drabbade.

För banan, som arrangerar dubbla V75-omgångar i helgen med Derbyt, var det inte den bästa uppladdningen.

Men redan i kväll kör Jägersro tävlingar och banan kommer med lugnande beked.

Jobbar med stallarna

Tack vare länspumpar och byggfläktar är både sekretariatet och TV-studion nu torra och arbetet med att torka stallarna är i full gång, rapporterar Svensk Travsport.

– Vi har lite jobb kvar, men kommer att kunna tävla som vanligt ikväll. All teknik har testats och det finns stallplatser till alla tillresta hästar, säger Mats Ahlkvist, sportchef på banan till Svensk Travsport.

Allt kommer vara på topp

Banans vd, Kent Öhlander, är positiv inför helgen.

– Nu har de förutspått fint väder hela veckan och med hjälp av de fläktar vi har hoppas vi på att ha allt på topp till helgen. I och med att detta drabbat hela Malmö är det svårt att hitta extra fläktar, men alla har jobbat på jättebra och jag känner ingen oro inför veckans tävlingar, säger han.