Aftonbladet
Dagens namn: Bartolomeus
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Experterna ratar favoriten på V75

Sportbladets expeter garderar favoriten Månprinsen A.M. på V75 och tror han kan få svårt från spår 1 Tränaren Gunnar Melanders svar: ”Vi får lösa det, ser positivt ut...”   Sportbladets expeter garderar favoriten Månprinsen A.M. på V75 och tror han kan få svårt från spår 1 Tränaren Gunnar Melanders svar: ”Vi får lösa det, ser positivt ut...” Foto: Kanal75

Han ratas av de flesta experter som väljer att gardera på V75.

Men Gunnar Melander tror mycket på favoriten Månprinsen A.M..

– Han behövde inte ta i något när han vann SM senast och han mår prima efteråt, säger han till Trav365.

På lördag är det jättepott på V75 som avgörs på Färjestads travbana i Karlstad. En ensam vinnare kan där ta hem en av de största travvinsterna i Sverige någonsin då det ligger minst 57 miljoner kronor till en ensam vinnare.

För att vinna de pengarna krävs en stor portion tur – och kanske en spik på V75.

En häst som spelarna gör till favorit är Gunnar Melanders läckre kallblod Månprinsen A.M. – trots tufft motstånd – och ett spår (1) som kan innebära problem.

Faktorer som gör att Sportbladets experter väljer att gå emot hingsten. Endast en av nio experter, Stig H Johansson, väljer att spika Månprinsen A.M. på sitt V75-system.

Vann SM utan att ta i

Melander själv är dock inte så orolig. Efter segern i Svenskt Mästerskap på Bergsåker i Sundsvall har allt varit frid och fröjd med segermaskinen som nu ståtar med sju raka triumfer.

– Allt är bara bra, inget att oroa sig för. Han behövde aldrig ta i något senast, han kändes väldigt bra helt enkelt. ”Prinsen” är pigg och fin efteråt också.

Kallblodsstjärnan är i stort sett helt komplett, men än så länge har inte hästen utmärkt sig för sin startsnabbhet, vilket kan innebära problem från just spår 1 där risken att bli fast invändigt är överhängande.

Vad tänkte du när du fick se spåret?

– Det är klart att det inte är det bästa, men vi får försöka lösa det, säger Gunnar Melander.

– Och han har blivit bättre från start, tillägger han.

Många experter siar i förlust nu på grund av spåret.

– Jag har en bra häst och jag måste tro att jag ska fixa till det. Vi åker till Färjestad för att vinna!

”Lome Brage har väldigt fin form”

I SM senast var de bästa svenska hästarna med. På lördag kryddas loppet med Norges bästa kallblod också. Ett superfält alltså, med världens bästa kallblodiga hästar.

– Man får ha väldig respekt för motståndet, det är ju Norges bästa hästar som kommer. Det ska bli roligt att mäta sig med dem, Månprinsen känns så fin och har inte gått i botten, så det blir intressant att se. Hoppas att han tar resa och övernattning på rätt sätt bara.

Vem tycker du är värst emot?

– Lome Brage har väldigt bra form och Tekno Odin är på gång, även om det är många som säger att han inte såg så bra ut senast. Men alla vet att Tekno Odin är en enormt fin häst.

Månprinsen A.M. blir klar favorit i V75-6 i morgon, tycker du det är rätt?

– Han är väldigt bra så jag tycker det, men som sagt man ska ha respekt för motståndarna med de norska hästarna och man ska inte glömma bort Hallsta Lotus. Men det ser positivt ut...

Här nedan ser du hur Sportbladets expeter spelar V75 på lördag