Aftonbladet
Dagens namn: Tryggve
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Rösta! Vilken stjärna ska få lopp på 'Valla'?

Jaded eller Sahara Dynamite? Nu kan du vara med och bestämma vilken av hästarna som ska namnge ett lopp på Solvalla.   Jaded eller Sahara Dynamite? Nu kan du vara med och bestämma vilken av hästarna som ska namnge ett lopp på Solvalla. Foto: Kanal75

Vill du döpa ett större lopp på Solvalla?

Då ska du rösta på vilken häst du vill ska hedras med ett eget lopp på nationalarenan.

I samarbete med Solvalla erbjuder Trav365 dig nu chansen.

Flera stora travstjärnor har lopp namngivna efter sig på travbanor runt om i landet.

Nationalarenan Solvalla är inget undantag.

Men skulle du vilja byt ut namnet på något lopp?

Då har du chansen nu.

– Solvalla vill uppmärksamma ett antal stjärnor från de senaste åren genom att döpa större lopp efter dem. Samtidigt är dessa lopp redan namngivna och här behöver vi hjälp av Trav 365:s läsare för att rösta om ifall loppet ska fortsätta att bära samma namn, eller om det istället ska döpas om efter en yngre häst, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

”Bulwark vann en jordskredsseger”

Vid den första omröstningen fick Trav365:s läsare chansen att döpa om gulddivisionsfinalen som går av stapeln på Solvalla den 7 februari 2015.

Där visade läsarna bestämt att Bulwarks lopp ska fortsätta köras på banan och inte döpas om till Triton Sunds- eller Gigant Neos lopp.

– Förra omröstningen handlade om Bulwarks lopp och där vann Bulwark en jordskredsseger. Den här gången utmanar vi Active Bowler med två Kriterievinnare som dessutom vann ett varsitt elitloppsförsök 2009, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Jaded eller Sahara Dynamite?

Förslagen som Trav365:s läsare får rösta på är om treåringsloppet Active Bowlers lopp, som körs 1 mars på Solvalla, ska vara kvar, eller om Jaded eller Sahara Dynamite ska få namnge det loppet iställlet.

Vad vill du? Rösta här nedan!

Röstningen kommer att vara öppen till onsdag 7 januari – den häst med flest röster då kommer att ”få” pryda loppet med sitt namn.

Här nedan hittar du fakta om hästarna